Select Page

Voor de wereldreizigers onder ons: Ga jij wel eens met je kinderen naar het buitenland? Zijn jullie wel goed verzekerd? Of misschien ben je zelfs wel dubbel verzekerd! Vandaag vertel ik je meer over de aanvullende verzekering “medische hulp in het buitenland” in het MessyMommy Zorgjournaal.

Ben je op vakantie in het buitenland, zal je net zien dat je uitgerekend dan ziek wordt. Ook ongelukken zitten in een klein hoekje. Is het echt spoed en kan het niet wachten tot je weer in Nederland bent? Dan kun je altijd terecht op de spoedeisende hulp, indien nodig zelfs met de ambulance. De kosten worden gedekt vanuit de basisverzekering. Er is wel één kanttekening: Je krijgt alleen vergoed voor maximaal de tarieven die in Nederland gelden. Daar komt bij dat ook het eigen risico geldt. Je betaalt dus ook nog eens eerst €385 zelf. Deze kosten kun je afdekken met een reisverzekering of met je zorgverzekering door middel van een een aanvullende verzekering voor medische hulp in het buitenland.

Wat vergoedt de aanvullende verzekering medische hulp in het buitenland?
Je kunt je met een aanvullende verzekering medische hulp in het buitenland verzekeren voor eventuele meerkosten voor behandelingen. De basisverzekering vergoed immers alleen de kosten van de behandeling voor maximaal de Nederlandse tarieven. Het zal dus ook een beetje aan het land liggen waar jij naartoe gaat. Ik kan mij goed voorstellen dat zorg in het ene land duurder is dan in het andere. Persoonlijk vind ik dit erg handig. Wij zijn vaak bij onze familie in het buitenland. Het geeft mij een prettig gevoel, dat mijn kinderen en ik daar ook gewoon verzekerd zijn voor eventuele zorgkosten.

Lange wachtlijsten? Misschien bieden andere landen een uitkomst?
Eventuele extra kosten voor spoedeisende behandelingen in het buitenland worden dus gedekt door de aanvullende verzekering medische zorg in het buitenland. Er is nog een ander belangrijk bijkomend voordeel. Stel dat je een specifieke behandeling nodig hebt. En er zijn in Nederland hele lange wachtlijsten voor die behandeling. Verzekeraars hebben ook contracten met ziekenhuizen in het buitenland. Misschien kun jij wel terecht bij onze Ooster-buren of onze Zuider-buren? Duitsland en België zijn het meest populair. De aanvullende verzekering vergoed ook deze kosten bij zorg in het buitenland. Je moet er wel op letten dat je van te voren controleert of de verzekeraar een contract heeft met het betreffende buitenlandse ziekenhuis. Is dat niet het geval, vraag dan altijd om goedkeuring bij je verzekeraar.

Wat mij betreft toch weer een aanvullende verzekering die het overwegen waard is. Zeker nu ik kinderen heb. Alvast een (zorg)verzekering afsluiten? Vergelijk dan op independer en vind de verzekering die bij jou past!

independer medische zorg buitenland

Meer lezen over je zorgverzekering? Kijk dan eens naar:
Het MessyMommy Zorgjournaal – Blijf op de hoogte met mijn blogs over de zorg!
Mijn gastblog voor MamaKletst: Zorgverzekering: Ben jij goed verzekerd?

Foto: Pexels