Select Page

Yes, de zomer komt er weer aan en daarmee ook het zomerfruit. Er zijn alweer aardbeien, bosbessen en frambozen te krijgen. Oh zo lekker, maar oh zo duur. In de supermarkt betaal je zo €3 a €4 voor een bakje. Wachten op een aanbieding of toch niet?

Ik betrapte mij er laatst zelf op, dat ik die fles wijn van €4 of dat pak koekjes van een bepaald merk gewoon koop. Het is toch eigenlijk gek, dat we voor het ene product bereid zijn meer te betalen dan voor het andere. In mijn geval zijn het vaak ook nog eens de ongezondere producten waarvoor ik schijnbaar onbewust bereid ben meer te betalen. Het lekkere en gezonde zomerfruit, dat eigenlijk net zoveel kost, laat ik liggen. Veel te duur! Misschien komt het, doordat er in de categorie fruit zoveel meer te krijgen is. Ik weet het niet precies. Ik heb me nu in elk geval voorgenomen, toch eens wat vaker een bakje mee te nemen.

Mijn gezonde zomerfruit top 5:

 1. Avocado
  Een avocado voorziet je voor 1/5 in je daglijkse behoefte aan groente en fruit. Hij bevat veel vezels, vitamines en mineralen. De grote hoeveelheid Kalium helpt tegen hartfalen, een hoge bloeddruk en beroertes. De goede vetzuren helpen slecht cholesterol (LDL) te verlagen, zonder het goede cholesterol aan te tasten (HDL). De vezels beschermen tegen darmkanker.
 2. Blauwe bessen
  Een bakje blauwe bessen bevat maar 80 calorieën. Ze zijn erg goed zijn voor je afweersysteem en weren bacteriën.
 3. Kersen
  Kersen bevatten het stofje perillyl alcohol, dat kanker voorkomt.
 4. Aardbeien
  Aardbeien  bevatten veel vitamine C. Vitamine C helpt schadelijk stoffen in je lichaam te neutraliseren
 5. Frambozen
  Frambozen bevatten een hele bijzondere, geneeskrachtige stof, veel vitamine C en antioxidanten. Deze roze toppertjes zijn goed voor je huid en kunnen helpen tegen hooikoorts, eczeem en astma. Ook zouden ze de bloedsomloop stimuleren en kanker kunnen helpen voorkomen.

Ik ben om: Op naar een gezonde zomer vol zomerfruit!

Bronnen: http://www.ze.nl/artikel/214184-top-10-gezondste-fruit en https://vrouw.nl/artikel/in-het-nieuws/22512/gezond-eten-de-24-meest-gezonde-stukken-fruit