Select Page

Het was even stil op mijn blog. Mijn hele gezinnetje was toe aan vakantie. Je merkte het aan alles, zowel bij ons als bij de meiden. Nu zijn we inmiddels alweer een paar dagen op onze vakantiebestemming en worden we (na even wennen) langzaam weer “zen”. Voor het zover was, gingen daar toch wel een paar MessyMommy-dagen aan vooraf met een goede portie vakantiestress…

Vier weken van huis
Dit jaar is anders dan andere jaren. Wij gaan eerst twee weken met z’n viertjes naar de Poolse kust. Daarna moet Sebastian weer aan het werk. Ik ga met de meiden dan nog twee weken op “werkvakantie” naar familie in Oostenrijk. Mijn ouders zijn daar ook en passen op de meiden als ik werk. Lang leven mijn baan in de online sector! Klinkt leuk, tot het besef komt dat ik dus voor vier weken moet inpakken! Twee keer zoveel vakantiestress dus…

Vakantie checklist
Om de vakantiestress en vooral ook inpakstress een beetje te voorkomen, begon ik optijd aan mijn vakantie checklist. Het scheelt natuurlijk dat ik de laatste twee weken bij familie ben en dus wel kan wassen. Toch neem je wel meer mee dan voor twee weken. Wat voor weer wordt het? Houden de meiden zich een beetje schoon?

Toen de lijst eenmaal klaar was, kon ik de kleding die mee moest langzaamaan wassen en apart leggen. Ook speurde ik mijn favoriete blogs en het internet af naar handige checklists en ruimtebesparende inpaktips. Ik besloot eens te proberen alle kleding strak op te rollen.

Check in deze video hoe dat gaat:

 

Ik dacht nog: aan het inpakken zal het niet liggen. Een stap dichterbij een voorbereiding zonder al te veel vakantiestress.

Onze reisplannen
Tot nu toe zijn we bij vakanties altijd recht op ons doel afgegaan. Dat betekent in de auto stappen en het liefst op de vakantiebestemming pas weer uitstappen. Dit keer besloten wij dit anders te doen. Meestal rijden wij ‘s nachts met de meiden zodat ze lekker kunnen slapen. Het nadeel is dan wel dat je zelf vaak helemaal gesloopt bent van een lange autorit van ca. 10-12 uur. Een lange reis met twee kids van twee en drie levert dan ook wel wat vakantiestress op. Ook daar moesten we wat aan doen!

Onze bestemming dit jaar is Mielno, Polen. We besloten naar Berlijn te rijden en een dag in Europa’s grootste zwemparadijs te verblijven: Tropical Islands! Aansluitend twee uurtjes rijden naar een hotel aan de Poolse grens bij Szczecin. Daar overnachten en dan de volgende dag nog drie uurtjes naar onze eindbestemming Mielno.

Inpakken
Zoals je in de video hebt kunnen zien , besloot ik dit jaar te “rollen”. Ik gebruikte daarbij ook nog de kastinrichters van de IKEA. Zodat ik die ook op de vakantiebestemming mooi kon gebruiken om kleding te ordenen. Ik was echt verbaasd hoeveel ik op deze manier ik mijn koffers en tassen kwijt kon. Het eindresultaat: een trotse en zowaar geordende MessyMommy. Ook hield ik met het inpakken rekening met onze reisplannen. Daar we eerst naar Tropical Island bij Berlijn gingen en aansluitend een nachtje in een hotel aan de Poolse grens, pakte ik twee kleine tassen met het hoog nodige voor die dag en nacht.
Zo kon het overgrote deel mooi in de auto blijven. Wat kon er nu nog misgaan?

Ziek zijn en vakantie
Het inpakken liep in de week voor de vakantie op rolletjes. Met een relaxte heenreis in het vooruitzicht, kon niets onze vakantie nog in de weg staan toch? Dus wel… We zouden zaterdag vroeg vertrekken. Woensdag had mij jongste ineens koorts gehad en zs had donderdag één keer gespuugd. Heel even was ik bang dat het aan zou houden. We waren immers een maand eerder op die manier met haar in het ziekenhuis beland. Het leek loos alarm, wa t ze at die avond als een kleine bouwvakker, was vrolijk en koortsvrij. Ze sliep lekker en werd vrolijk wakker, alles leek normaal.

Ik bracht haar vrijdag naar onze gastouder. Ik had die ochtend nog een meeting en een training. Meestal neem ik mijn telefoon dan mee. Daar ik net een nieuwe had en nog geen tijd gehad had om alle instellingen goed te zetten, liet ik hem op mijn bureau liggen. Zul je net zien, zit je in meeting gaat dat ding af. Toen ik uit de meeting kwam had ik vijf gemiste oproepen van de gastouder. Sara was aan het spugen en hield niks binnen. Hoewel ik graag naar de training was gegaan, riep de mamaplicht. Je wilt dan ook niets lievee dan dat kleine hoopje ellende troosten. Ik schoot ook direct in de stress, want wat als het spugen weer niet stopte? Een kleine maand geleden zijn we op die manier in het ziekenhuis beland. (Check hier hoe het zover kwam) En hoe moest dat met de vakantie? Eenmaal thuis kon ik nog net het laatste beetje spuug opvangen, waarna Sara in slaap viel. Ik belde de dokter en vroeg wat ik het beste kon doen met de vakantie in het vooruitzicht. Helaas kon ik niet meer doen dan proberen met ORS en afwachten. Gelukkig ging het die middag veel beter en konden we zaterdag ochtend gewoon vertrekken. Ik zelf wel met “the worst keelontsteking ever”. En een dag na aankomst kreeg mijn oudste koorts en begon de nacht erna ook met spugen. Gelukkig zijn we inmiddels weer bijna de oude. Het lijkt wel een vloek bij ons dat ziek zijn vlak voor en in de vakantie! Zo kwam de vakantiestress toch noch even om het hoekje kijken. Aan de voorbereiding heeft het in elk geval niet gelegen dit keer.

En nu?
Ik kwakkel gewoon lekker verder. De kids zijn in elk geval weer topfit (afkloppen). Aan alles komt een einde, zo ook aan keelpijn en vakantiestress, maar voorlopig nog niet aan onze vakantie! Nu genieten met z’n viertjes, het samenzijn met familie, het strand, de Poolse cultuur en het land. Zoals ze hier zeggen: Do zobadzenia (tot snel)!

Vakantiestress Mielno Polen

Bron foto’s en film: MessyMommy, Pexels en Youtube video door “Paccube“..