Select Page

Eindelijk! De lente heeft nu echt haar intrede gedaan. Gooi je deuren open en ga lekker naar buiten. Mijn meiden konden niet wachten tot ze weer lekker in de tuin, op de trampoline of in het speelhuisje kunnen spelen. Vooral voor kleine kinderen, die nog niet alleen buiten kunnen spelen, opent de lente letterlijk en figuurlijk deuren. Ik zie ze genieten en ik geniet met ze mee! De verjaardag van mijn jongste komt er al weer aan. Wat moeten we haar nu weer geven? Ik dook in het assortiment dat buitenspeelgoed heet en zette mijn favoriete buitenspeelgoed voor je op een rij! Kijk je mee?

Mijn favoriete buitenspeelgoed

Er is natuurlijk heel veel buitenspeelgoed te vinden op het internet. Toch heb ik wel een paar favoriete buitenspeelgoed toppers. Als eerste een oude bekende, bolderkar. Je kunt er, zeker met kleinere kids heerlijk mee wandelen. Als ze moe zijn kunnen ze lekker zitten. Als ze ouder zijn, kunnen ze zelf met de bolderkar op pad. Samen picknicken of een tocht maken. Ze beleven er de leukste avonturen mee.

Pas geleden ontdekte ik een andere buitenspeelgoed topper. Het speelgoed van CHALKtivity. Een leuke manier van actief stoepkrijten! Hoe het werkt? Met de verschillende artikelen als het CHALKtivity springtouw, de CHALKtivity voetstempels, de CHALKtivity springstok en de CHALKtivity bounceball, kunnen kinderen stoepkrijten door er actief mee te spelen. Het allerleukste, zeker voor mijn meiden van 2 en 4 vind ik de voetstempels.

1. Opvouwbare bolderkar

Zelf hebben wij een houten bolderkar. Wel een variant die je vrij makkelijk uit elkaar haalt, maar het is toch altijd even prutsen. Toen ontdekte ik een opvouwbare bolderkar. Deze variant neem je heel makkelijk overal mee naar toe. Ik gebruikte de bolderkar veel toen mijn jongste net geboren was en mijn oudste nog niet heel ver kon lopen. Het is ook een mooi (wel een wat groter) cadeau!

Opvouwbare bolderkar - mijn favoriete buitenspeelgoed

Klik hier om de opvouwbare bolderkar te bestellen!

2. CHALKtivity voetstempels

Hoe de CHALKtivity voetstempels werken? Vul twee voetstempels met het meegeleverde krijtpoeder, bind ze onder je voeten en lopen maar! Bij elke stap maak je mooie voetafdrukken van stoepkrijt. Je maakt er mooie figuurtjes mee op de stoep zoals sterren of maantjes. Hoe leuk is dat? Je kunt er ook navulsets voor bestellen.

CHALKtivity voetstempels - buitenspeelgoed favorieten

Bestel de CHALKtivity voetstempels hier!

Buitenspeelgoed per leeftijdscategorie

Het is een beetje lastig om een top 15 te maken van al het buitenspeelgoed. Niet alles is geschikt voor elke leeftijd. Allereerst nog twee buitenspeelgoed toppers, die het volgens mij bij alle leeftijden goed doen. Daarna vertel ik je over mijn favoriete buitenspeelgoed per leeftijdscategorie. Lees je met me mee? Hier gaat ie!

3. Buitenspeelgoed water – watertafel

Zodra het kwik boven de 20 graden stijgt en het zonnetje lekker schijnt, vragen mijn meiden er al snel om: Water! “Mam, mogen we alsje, asje, asjeblieft met water spelen?” En geef ze eens ongelijk! Natuurlijk kunnen ze zich met emmers en bakjes  ook prima vermaken. Een watertafel maakt het toch wel extra leuk! Deze watertafel is bij ons echt een doorslaand succes en hoort absoluut thuis in deze top 15x buitenspeelgoed!

Watertafel - Buitenspeelgoed water

Je bestelt de watertafel hier!

Zie hier mijn meiden live in actie met de watertafel! Je kunt de watertafel trouwens ook als zandtafel gebruiken en als we het toch over zand hebben. We gaan door naar nummer 4 in de top 15x buitenspeelgoed!

Watertafel nina en sara - Buitenspeelgoed water

4. Buitenspeelgoed zand – De picknicktafel met zandbak

Een zandbak is natuurlijk superleuk. Nog leuker en zeker voor een kleine tuin is deze picknicktafel met zandbak! Je kunt de tafel gewoon voor buiten als gewone picknicktafel gebruiken voor kinderen. TIl het tafelblad (de deksel) op, hokus pokus, daar is de zandbak! Dat noem ik nog eens multifunctioneel. Ook zullen ze niet zo snel echt in het zand gaan zitten (uitzonderingen daar gelaten), dus scheelt ook weer een hoop zand in huis;).

Picknicktafel met zandbak - buitenspeelgoed zand

Bestellen? Hier vind je de picknicktafel met zandbak!

Buitenspeelgoed baby

Een hele kleine baby zal nog niet heel veel buiten spelen. Als ze wat ouder zijn en kunnen zitten, gaat er een wereld voor ze open! Mijn absolute favoriet is deze VTech Super Trike 4 in 1 interactieve driewieler. Eerst als duwfietsje, daarna als driewieler en later als driftfiestje voor de lefgozertjes onder ons.

5. VTech Super Trike 4 in 1 interactieve driewieler

Waarom dit fietsje? Een baby kan toch helemaal niet fietsen? De VTech Super Trike 4 in 1 is een interactieve driewieler, die met je kindje mee groeit. Er zit ook een klein stuurtje bij voor de kleintjes onder ons. Het interactieve paneel maakt een tochtje met deze driewieler.  Echt een investering voor de lange termijn, want je kind kan er tot ca. 6 jaar op fietsen! Als baby kun je ze veilig vastzetten met gordeltjes. Ook zit er een beugel omheen, zodat je kindje niet zomaar van het de driewieler kan kiepen.

VTech Super Trike 4 in 1 - Buitenspeelgoed baby

Wil je een complete review over de VTech Super Trike 4 in 1 lezen? Lees dan mijn productreview voor Mamaliefde.nl. Daarin vertel ik je alle in’s en out’s!

Kijken, lezen, kopen? Je vindt de VTech Super Trike 4 in 1 hier in groen/blauw en roze.

Buitenspeelgoed peuter

Als je kleine eenmaal peuter is en vrolijk rondstapt, loopt en rent, dan is het vaak tijd voor ander buitenspeelgoed. Ineens gaat er een wereld voor ze open! Wat zijn er dan weer veel leuke dingen te krijgen! Ik laat je een paar dingen zien die het bij ons echt heel goed deden! Allereerst de veredelde skippybal in de vorm van een dier en daarnaast een klein glijbaantje. Uren speelplezier verzekerd!

6. De veredelde skippybal – skippy dieren

Deze skippy dieren zijn eigenlijk een soort skippybal, maar dan veelzijdiger en leuker. Doordat de skippy dieren niet rond zijn, kan je kleintje er al veel eerder veilig op spelen. Buiten, maar ook binnen kunnen ze er lekker op zitten. Ze zullen al snel op en neer bouncen en voordat je het weet hupsen ze door de kamer!

Skippy dieren - buitenspeelgoed skippybal

Mijn meiden hebben een skippy paard en spelen er heel veel mee. Ze gebruiken het skippy paard niet alleen als skippybal, maar ook als dier om mee te spelen. Het skippy paard moet in zijn stal, hij moet eten en gewassen worden. En natuurlijk maken ze geregeld een “ritje”. De skippy dieren zijn er in heel veel verschillenden kleuren en uitvoeringen. Een skippy koe, skippy paard, skippy hert of skippy hond.

Kies hier jouw favoriet!

7. Buitenspeelgoed peuter – de glijbaan

Deze kleine, compacte glijbaan is het ideale buitenspeelgoed voor je peuter. De glijbaan heeft twee tredes, waarop je kindje veilig en niet al te hoog kan oefenen met klimmen. Natuurlijk eerst met hulp van papa of mama en later zelf. Het duurt vast niet lang voor ze zo naar beneden zoeven! Mijn meiden zijn nu bijna 3 en 4,5 jaar oud en spelen nog altijd veel met het glijbaantje. Ook dient hij omgedraaid als trappetje voor de trampoline. Ideaal toch?

Glijbaan peuter - buitenspeelgoed peuter

Klik hier om door te “glijden” naar de productpagina!

Buitenspeelgoed voor leeftijd vanaf 4 jaar

Mijn oudste dochter is nu 4,5 jaar oud. Wat een leuke leeftijd is het toch! Het zijn net kleine ontdekkingsreizigers. Mijn dochter leeft vaak uren lang in haar fantasiewereld en verzint hele verhalen. Een speelhuisje is op die leeftijd echt super. In de categorie buitenspeelgoed vanaf 4 jaar is dat dan ook een van mijn toppers. Mijn meiden hebben er heel veel plezier van.

Het nadeel van een speelhuisje is wel dat het soms een beetje in de weg staat. Als je een kleinere tuin of misschien zelfs een balkon hebt, is dat niet heel handig. Wat dacht je van een leuke tipi? Die zet je veel makkelijker even aan de kant en neemt veel minder ruimte in. Het speelhuisje en de tipi horen dus absoluut in deze top 15x buitenspeelgoed uit.

8. Het speelhuisje

Hoe schattig is dit speelhuisje? Mijn meiden zijn er gek op. De ene keer dient het speelhuisje als woonhuis, dan weer als stal voor de dieren, een ijssalon en soms is het zelfs een berengrot! Met een paar kussentjes of een kleedje erin, kunnen ze gezellig picknicken. Staat er een keer een frisse wind, dan zijn ze in het speelhuisje toch net even wat beschutter. Laat je kids er dus vrolijk op los fantaseren. Ze vinden een speelhuisje vast geweldig!

Speelhuisje - favoriete buitenspeelgoed 4 jaar

Klik hier en bestel direct!

9. De tipi

Een leuk alternatief voor het speelhuisje. Voor de stoere jongens en meiden misschien net even wat cooler dan het speelhuisje. Indianen en cowboys komen tot leven, het wilde westen bevindt zich in je achtertuin! Een groot voordeel is dat je de tipi zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ook klap je hem makkelijk in en zet je hem zo aan de kant. Ook hier geldt, laat je kids lekker fantaseren. Daar worden we toch allemaal blij van?

Tipi - binnenspeelgoed buitenspeelgoed

Ga jij voor een tipi? Bestel hem hier!

Buitenspeelgoed voor leeftijd vanaf 6 jaar

Buitenspeelgoed vanaf 6 jaar? Ik vind het erg belangrijk dat ze actief zijn buiten. Wat dacht je van een trampoline? Mijn kids zijn er gek op! Een trampoline kan natuurlijk ook al eerder (wij hebben er stiekem al een). Een jaar of zes is ook een mooie leeftijd om de rolschaatsen eens onder te knopen!  Al snel vliegen en zoeven ze door de tuin. Let maar op! Oh en wat de rolschaatsen betreft… Een helm met knie en polsbeschermers zijn dan natuurlijk wel zo veilig.

10. Lekker “old school” rolschaatsen!

Doet jouw kind binnenkort de leukste trucjes op deze coole junior rolschaatsen disco twirl? Deze rolschaatsen beschikken over harde schoenen, zodat ze prima tegen ene stootje kunnen. De sluiting is stevig en de binnenschoen uitneembaar voor extra comfort. Een groeispurt qua schoenmaat? Geen probleem! De rolschaatsen van Disco Twirl zijn in 4 maten verstelbaar! Even een druk op de knop en klaar! Zo heb je extra lang plezier van je rolschaatsen! Ze zijn er trouwens ook in het blauw voor de jongens (sorry, ben een meidenmama;().

Rolschaats Disco Twirl - Buitenspeelgoed rolschaatsen

Hier bestel je de Disco Twirl rolschaatsen!

11. Jump! Met de trampoline!

Stiekem hebben wij al een tijdje een trampoline voor onze dochters. Er is niet echt een leeftijd aan verbonden. Het is niet het meest goedkope buitenspeelgoed, maar ik verzeker je: Je hebt er jaren lang speelplezier van! Wat een aanwinst zo’n trampoline. Zodra het een beetje weer is, stuiteren onze meiden door de tuin! Zo kunnen ze lekker hun energie kwijt!

Trampoline springen - mijn favoriete buitenspeelgoed

Deze Salta Combo trampoline wordt standaard geleverd met een veiligheidsnet. Zo kan je kind van jongs af aan veilig spelen. De trampoline is voorzien van dikke en gelijkmatige kussen, zodat je kind gegarandeerd zachtjes valt.

Spring jij binnenkort door de tuin? Klik hier!

Buitenspeelgoed voor leeftijd vanaf 8 jaar

Heb jij een echt voetballertje in huis of rijden je kids liever rond met een spacescooter! Voor buitenspeelgoed in de leeftijdscategorie vanaf 8 jaar zijn de space scooter ende kick off trainerbal toch wel mijn favorieten! Zo kunnen je kids lekker los gaan, eruit die energie!

12. Space Scooter – Perfect buitenspeelgoed vanaf 8 jaar!

Deze Space Scooter kun je op twee manieren gebruiken. Je kunt er gewoon mee steppen, maar je kunt ook de voetplank naar voor en achter bewegen. Een goede balans oefening! In het begin even oefenen, maar als ze het eenmaal door hebben… De Space Scooter is makkelijk in te klappen. Zo kun je hem mee nemen op vakantie en neemt hij weinig ruimte in beslag. Je kunt er vrij grote afstanden mee afleggen en daarmee is de Space Scooter ook heel geschikt voor de binnenstad.

De Space Scooter is bestand tot ongeveer een gewicht van 80kg, dus als papa of mama het ook ene keer wil proberen. Best leuk om af en toe weer even kind te zijn toch?

 

Space Scooter - Buitenspeelgoed vanaf 8 jaar

Race jij met deze Scooter door de Space?

13. Kick off voetbaltrainer – voor de kleine Christiano’s onder ons;)

Heb jij een kind thuis dat gek is op voetbal? Met deze Kick Off Voetbaltrainer ben je verzekerd van uren speel- en trainingsplezier! Doe de riem om je middel en schoppen maar tegen die bal! Ook wel een bijkomend voordeel dat de bal niet meer over de heg of schutting verdwijnt!

Mondo Kick off voetbaltrainer - buitenspeelgoed vanaf 8 jaar

De kick off voetbaltrainer scoren doe je hier!

Buitenspeelgoed voor leeftijd vanaf 10 jaar

En daarmee zijn we alweer bij de categorie 10 jaar en ouder! Wat voor buitenspeelgoed is geschikt voor deze leeftijdscategorie? Als je echt de blitz wilt maken, dan ontkom je tegenwoordig niet meer aan het Hoverboard. En wat dacht je van laser gamen? Lekker buiten opgaan in je eigen spelwereld in plaats van thuis achter de playstation!

14. Het Hoverboard – een echte musthave

Oké, het is misschien niet zo actief. Als je bijna puber hier echter wel mee naar buiten gaat is dat toch ook een win win situatie;). En als de accu eens leeg is, krijgen ze toch nog wat meer beweging! Met het Denver DBO-6520 Hoverboard haal je snelheden tot ca. 15 km per uur. Je moet wel even oefenen, want het lijkt oh zo makkelijk! Eenmaal onder de knie, dan wil je tiener vast niet meer anders.

Hoverboard - buitenspeelgoed vanaf 10 jaar

Een hoverboard voor je tiener? Klik hier!

15. Lasergamen doe je thuis!
Deze lasergame is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017! Hoe leuk is dat? Met de Laser X Double Set wordt jouw tuin een echter laserarena! Je speelt het spel binnen en buiten en het is geschikt voor twee spelers. Enneuh… De papa’s vinden het vast ook leuk. Waar wacht je nog op?

Laser gamen - buitenspeelgoed vanaf 10 jaar

Laserarena in je tuin? Kijk snel hier!

The end!

Aan alles komt een einde. Zo ook aan deze top 15x buitenspeelgoed. Wat is er toch veel leuk speelgoed te krijgen. Best moeilijk om te kiezen want stiekem vind ik nog veel meer leuk! Ik vind het wel prettig om vaak net wat duurder speelgoed aan te schaffen, waar de kids dan gewoon langer mee doen. Neem de trampoline of het glijbaantje. Die zijn jaar in jaar uit altijd weer een hit bij ons. Wat vond jij van mijn 15x buitenspeelgoed? Vinden we een van deze artikelen binnenkort terug in jouw tuin? Ik ben heel benieuwd!

Meer tops van MessyMommy? Had jij mijn Kinderkledings trends zomer 2018 – Top 15 voor meiden al gelezen? Bekijk hem snel!