Select Page

Misschien heb je het inmiddels wel door. Ik houd wel van snelle koekjesrecepten. Waarom? Ik maak graag een aantal verschillende soorten koekjes, zeker met kerst. Mijn Oostenrijkse oma bakte vroeger wel 10 soorten koekjes in grote hoeveelheden. Ik kon niet wachten om in de kerstvakantie weer naar oma te gaan en de koekjes te proeven. Daar ik als werkende, bloggende mama niet zo heel veel tijd heb, maak ik graag snelle koekjes. Deze super snelle en overheerlijke havermout koekjes zijn dan ook een absolute aanrader!

Even kort – de cookie countdown
Koekjes horen voor mij bij kerst. Het liefst zo mooi en lekker mogelijk. Als werkende, bloggende mama heb ik niet meer zo heel veel tijd. Mijn voorkeur gaat dus uit naar de wat makkelijkere, snelle recepten. Ook leuk als de kids een handje mee kunnen helpen natuurlijk! Koekjes en Kerst gaan in Oostenrijk niet zonder elkaar. Ik ben opgegroeid met deze traditie en wil die er dan ook graag in houden. En jullie? Begint hier voor jullie misschien een nieuwe traditie? Lees mee en laat je de komende tijd inspireren. Met de cookie countdown tellen we af tot kerst. Enjoy!

De boodschapjes voor mijn super snelle en overheerlijke havermout koekjes
Even naar de winkel voor we aan de slag kunnen. Gelukkig heb je geen hele spannende ingrediënten nodig voor dit recept. Misschien heb je alles zelfs al in huis?!
– 125 gram boter
– 100 gram suiker
– 1 pakje vanillesuiker
– snufje zout
– 1 ei
– 100 gram hazelnoten
– 150 gram havermout (liefst grof)
– 50 gram meel
– 1 afgestreken theelepel bakpoeder
Lekker online shoppen? Bij plus vind je alles wat je nodig hebt!

Bereiding van mijn super snelle en overheerlijke havermout koekjes
Als je de boodschapjes in huis hebt, staan je koekjes binnen een handomdraai op tafel. Dit zijn misschien niet de allermooiste koekjes, maar ze zijn snel en echt heel lekker. En wat zo fijn is aan deze koekjes? Je kunt alles zo lekker in één kom mikken. Ideaal! Ook erg leuk om met de kids te maken. Oké, hier gaan we dan!

1.Verwarm de oven voor op ca. 200 graden (hetelucht 175 graden).
2. Pak een grote kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
3. Bekleed een bakblik met bakpapier.
4. Verdeel met twee lepels kleine hoopjes over het bakblik.
5. Bak de koekjes ca. 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Even een beetje afkoelen en smullen maar! Ik vind dit echt van die koekjes waar je een glas melk bij drinkt. Ook mijn kids zijn er dol op. Ben benieuwd wat jij ervan vindt. Veel bak- en eetplezier!

Meer Cookie Countdown recepten? Kijk dan hier!