Select Page

Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn hardloopschoenen. Als ik in een lekker ritme zit, kan ik er echt van genieten. Vooral als het buiten kouder wordt, heb ik meer moeite om mijzelf te motiveren. De bank, dat warme dekentje en de televisie zijn dan erg verleidelijk. Daar komt bij dat mijn oordopjes niet meer zo best zijn en ik heb die beat toch echt wel nodig. Excuses zijn dan snel verzonnen. Als de kinderen slapen, dan plof ik lekker op de bank. Dat is nu voorbij, want ik mocht voor Decathlon de Kalenji beanie muts met bluetooth speakers testen! In deze review vertel ik jullie of de muts een aanrader is. Weg met die excuses, dag hardloopfrustratie, zet de beat aan en gaan met die banaan!

Mijn grootste hardloopfrustratie

Ik ben geen hardlooptalent. Meestal loop ik rondjes van ongeveer 5km. Hardlopen is voor mij meer onderhoud, dan echt mijn passie. Toch is het als werkende MessyMommy van twee de makkelijkste sport die er is. Waarom?
– Het kan overal
– Het kan op elk tijdstip
– Ik ben van niemand afhankelijk

Eigenlijk is het dus alleen de motivatie die ik dan soms even moet zoeken. Zoals ik al zei, de enige voorwaarde is wel dat ik met muziek kan lopen. Zonder beat, loop ik twee keer zo langzaam en vestig ik zeker geen afstandsrecord. Het geluid van mijn oordopjes was al niet meer zo best. Soms begonnen ze te kraken en dan moest ik altijd even checken of dat geluid van mijn muziek of van mijn knieën kwam. Daar komt bij dat ik best kleine oren heb. De standaard oordopjes zijn meestal te groot, dus vallen ze tijdens het hardlopen steeds uit mijn oren. En dan heb je nog die kabel die de hele tijd weer naar beneden kruipt en automatisch de dopjes uit je oren trekt. Heel irritant als je je daar de hele tijd mee bezig moet houden, terwijl je al moeite hebt je ademhaling te controleren?. Ik was dan ook meer dan blij, dat ik de Kalenji beanie muts met bluetooth speakers voor Decathlon mocht testen!

Hoe ziet de beanie eruit en hoe werkt hij?

Eerst even goed kijken hoe de Kalenji beanie muts met bluetooth speakers er uitziet. Kan ik mij ermee vertonen? Het is natuurlijk belangrijk je sportoutfit fijn zit. Maar we willen er ook een beetje leuk bijlopen toch? En hoe werkt de muts precies? Is het moeilijk om de bluetooth verbinding met je telefoon tot stand te brengen? Voor ik de hardloopschoenen aantrok, eerst maar even op onderzoek uit. Op de foto zie je wat er in je pakketje zit: een muts met bluetooth speakers (ja hèhè), een USB kabel om de muts op te laden en een step-to-step guide.

unboxing muts met bluetooth speakers

The looks: hoe ziet de muts met bluetooth speakers er uit?

Klinkt leuk, een muts met bluetooth speakers, maar je moet er natuurlijk wel mee naar buiten durven. Ook als je hardloopt, wil je er een beetje leuk uitzien. Hoe ziet de beanie muts met bluetooth speakers er precies uit?

Het design van de muts is simpel en clean. De zwarte kleur maakt de muts draagbaar bij vrijwel iedere outfit. Toch is de muts niet saai, er zit een patroontje in verwerkt. Dat maakt de muts meteen een stuk hipper. Kijk maar eens goed op de foto. Hier zie je ook meteen de reflecterende strepen en Kalenji logo voor extra veiligheid in het verkeer. Opvallend, maar niet opzichtig. Daar kun je dus wel mee de straat op. Er zit ook een bedieningspaneel op de muts, maar dat valt nauwelijks op. Wat mij betreft een geslaagd design. In de toekomst wellicht wat meer kleurtjes om wat te kunnen variëren? Kalenji, ik kan niet wachten!

relecterend logo en streepjes op muts met bluetooth speakers

Materiaal en pasvorm

Als ik ga sporten vind ik het fijn als ik er leuk uit zie. Ik vind het echter ook belangrijk, dat mijn sportoutfit fijn zit. Ik was dus heel benieuwd hoe de muts zou passen en van welk materiaal de muts precies gemaakt is. Waar ik ook wat bang voor was, is dat de muts misschien te warm zou zijn om mee te sporten. Als je de muts van binnen bekijkt, valt mij als eerste de fleeceband op die binnenin zit. Hierdoor is de stof rond je oren wat steviger en lekker warm. Op de plek van de oren is de muts wat breder, zodat hij goed over je oren past. De stof bovenop je hoofd is dun en ademend. Erg fijn, want een beetje koeling op je hoofd is tijdens het sporten wel heel prettig. Je oren blijven dus lekker warm. Terwijl je hoofd beschermd is tegen de kou, is de muts door de dunne, ademende stof bovenop zeker niet te warm tijdens het sporten.

De beanie muts met bluetooth speakers is op dit moment in één maat verkrijgbaar bij Decathlon. Ik heb een vrij klein hoofd, dus ik was een beetje bang dat de muts misschien te groot zou zijn. Gelukkig viel dat reuze mee. De muts past perfect. Het materiaal is heel elastisch, dus op het gemiddelde hoofd zal hij zeker ook passen. Ik durf niet te zeggen of hij ook past, als je een wat groter hoofd hebt dan gemiddeld. Verkrijgbaarheid in verschillende maten zou voor dit product zeker een toevoeging zijn.

materiaal en look muts met bluetooth speakers

Verbinding maken met bluetooth

De beanie muts met bluetooth speakers is te gebruiken met elk bluetooth apparaat dat muziek afspeelt. Je kunt dus niet alleen je smartphone, maar bijvoorbeeld ook je tablet of MP3-speler op de muts aansluiten.

Verbinding maken met bluetooth is echt heel makkelijk. Er wordt een simpele stap-voor-stap guide meegeleverd. Allereerst heb ik de muts volledig opgeladen. Gelukkig had ik mijn hardloopschoenen nog niet aan. Opladen duurt volgens de handleiding namelijk 2 uur. Op de muts zit een klein bedieningspaneel. Aan de onderkant daarvan zit een klepje met daaronder een micro-USB aansluiting. Hiermee kun je de beanie muts met bluetooth speakers opladen. Er is ook een kabel meegeleverd. Het klepje gaat bij mijn muts wel wat lastig open. Dat is toch wel een verbeterpuntje. Eenmaal open, dan werkt het prima. Tegenwoordig heeft bijna elke telefoon een USB oplader, dus kun je de muts makkelijk via het stopcontact of een autolader opladen. Via de laptop of computer kan natuurlijk ook gewoon. Je hebt 6 tot 8 uur muziek plezier als de batterij volledig opgeladen is (mijn ervaring). Wat mij betreft ruim genoeg voor de gemiddelde sporter?.

Opgeladen? Dan kun je de muts verbinding laten maken met je telefoon. Dit gaat heel makkelijk. Allereerst zet je de bluetooth functie op je smartphone of een ander device aan. Vervolgens druk je de pauze/startknop wat langer in op de muts. Nu maakt de muts verbinding met je telefoon. Volg de instructies op je telefoon en de muts is al verbonden. Het hardlopen kan nu al beginnen. Eerst nog even kijken hoe de muts bediend moet worden.

Bediening

Ik dacht eerst even dat de muts een paar knopjes miste. Het bedieningspaneel bevat een + knopje, een – knopje en een start/pauze knop. Daar heeft Kalenji echter toch wel over nagedacht. De knoppen hebben namelijk verschillende functies. Druk je de volume knoppen bijvoorbeeld 2 seconden in, dan zet je de muziek harder of zachter. Druk je de volume knoppen kort in, dan kun je heen en weer switchen tussen je favoriete nummers. Ook kun je met de knoppen je telefoon opnemen om te bellen en weer ophangen als het gesprek afgelopen is. Even oefenen en je hebt het zo onder de knie! Nu kan het echte review werk  beginnen. Hoe scoort de muts in praktijk? Is het een aanrader?

Let it snow,  here we go!

Op de dag dat ik de muts binnenkreeg, sneeuwde het. Ik liet mij er niet door weerhouden. Het was niet glad, dus moest het er meteen van komen. Ik had de muts binnen natuurlijk stiekem al even uitgeprobeerd en het geluid leek daar goed. Het was zelfs verrassend goed! Ik was benieuwd of het net zo goed was als ik bij een stevige wind door de polder aan het rennen was. Daar ging ik dan. Vrij van kabels en vrij van die vervelende oordopjes en met warme oren. Na een paar meter en een sterke zijwind was ik eigenlijk al overtuigd… Wauw, dit is echt supertof! De kwaliteit van de muziek is echt goed. Totaal niet blikkerig en de bas doet het prima. Een stukje verder… de muts blijft goed zitten en ik kan mij eens echt op het lopen en de omgeving concentreren. Ik loop zomaar een rondje van meer dan 5km en dat is voor mij toch best veel. Zeker als je kijkt naar de frequentie van mijn hardloopsessies van de afgelopen weken (lees 0). Echt een top ervaring dus!

Kan ik de beanie muts met bluetooth speakers alleen met hardlopen gebruiken?

De muts is niet alleen handig voor de hardloop fan. Ook voor op de fiets, tijdens de wintersport, als je veel wandelt, de hond uitlaat, eigenlijk bij elke buitenactiviteit biedt de muts met bluetooth speakers een uitkomst. Geen gedoe met kabels, gewoon lekker opzetten en de kou in, terwijl je via de geïntegreerde bluetooth speakers naar je favoriete muziek luistert. Ik zie mogelijkheden! Wat dacht je van onderstaande situaties?

inspiratie voor beanie muts met bluetooth speakers4

Tuinieren

inspiratie voor beanie muts met bluetooth speakers2

Wintersport

inspiratie voor beanie muts met bluetooth speakers1

Wandelen

inspiratie voor beanie muts met bluetooth speakers5

Fietsen

Of… als je kinderen een keertje heel vervelend zijn, zet gewoon die muts op;). Je ziet het al, mogelijkheden genoeg, ook voor de niet zo fanatieke sporters!

Conclusie – Is de beanie muts met bluetooth speakers een aanrader?

Misschien had je het al gemerkt, ik ben echt heel enthousiast over deze muts. Er zijn wat kleine verbeterpuntjes (het klepje voor de USB, verschillende maten en verschillende kleurtjes), maar overall vind ik het echt een aanrader. Wat fijn dat je gewoon lekker kunt sporten zonder dat je continue met die stomme oordopjes bezig bent. De muts ziet er leuk uit, past goed, is warm maar niet te warm en de geluidskwaliteit is top! Enneuh… niet geheel onbelangrijk; Voor een prijs van €24,99 hoef je het echt niet te laten! Conclusie van de review: Geslaagd! Direct bestellen doe je hier!

Meer lezen over mijn favoriete sport? Lees dan: Sport: Hoog tijd voor een nieuwe uitdaging! uit de categorie Mommy & Lifestyle.

Foto’s: Decathlon, MessyMommy, Pexels en Pixabay.