Select Page

De eerste werk week na de vakantie. Een drukke werkweek. Donderdag is onze jongste jarig, ze wordt alweer twee jaar. Ook de andere dingen als meeten met je besties en sporten gaan gewoon door. Vol energie van de vakantie ging ik de week in. Tot ik er al snel achter kwam, dat ik op de verjaardag van mijn dochter helemaal niet thuis ben! Wat nu?

Woensdag zou ik meeten met een vriendin. Donderdag zou ik gaan sporten na mijn werk en dan vrijdag middag taarten bakken voor de birthday party van mijn dochter. En ineens dacht ik chips! Op haar echte verjaardag werk ik de hele dag en heb ik een sportafspraak. Wat stom! Ik kon mijzelf wel voor mijn kop slaan. Hoe kon ik nou op de verjaardag van mijn boefje de hele dag en avond weg zijn? Shame on me, de planning moest om. Eerst eens kijken of mijn dinnetje misschien ‘s middags iets later kan komen. Dan werk ik de ochtend. Even mijn moeder vragen of ze de ochtend kan oppassen, dan hoef ik donderdag alleen een ochtend. Helaas mams had al wat anders, ze is ook altijd druk met anderen helpen (tnx mam!) en ze gaat met mijn oma naar een aantal afspraken. Ze kan ‘s middags wel. Oké, dan moet ik de date met mijn dinnetje verzetten. Gelukkig is het pas de 4de keer, heeft ze zelf ook een kleine en dus begrijpen wij MessyMommy’s elkaar! Stiekem vind ik het verschrikkelijk.

Oké dus donderdagmiddag ben ik vrij, maar wanneer ga ik dan die taarten bakken? Vrijdagmiddag was het idee. Dat is echt heel handig als de meiden thuis zijn. Misschien moet ik dan toch ook nog maar de vrijdag ochtend vrij nemen. Ik heb nog dagen genoeg, maar ja ik ben net op vakantie geweest en dan laat ik mijn lieve collegaatjes weer alleen. Ik vraag het toch maar en beloof ze een groot stuk taart. Ze vinden het helemaal geen probleem.

Oh en dan nog die sportdate! Die kan ik gelukkig verzetten, zodat ik toch nog met mijn beste vriendinnentje kan sporten. En ineens is alles geregeld.

Heel even heb ik een schuldgevoel, dat ik al die mensen “aan de kant zet” en niet alleen mijn maar ook hun planning omgooi. Als ik later de kids bij de oppas haal en ze rennen op me af voor een knuffel en een dikke kus… Weg schuldgevoel, daar doe ik het voor!

Ik kan niet wachten om donderdag de slingers op te hangen! Wat fijn om zoveel lieve mensen om je heen te hebben die je begrijpen. En dan is ook MessyMommy weer “in control” en kan ik weer rustig ademhalen.