Select Page

Zes uur ‘s ochtends, de wekker gaat. Tijd om op te staan. Ik blijf nog heel even liggen en geniet van de stilte en rust. Er staat weer een lange, meestal chaotische werkdag voor de deur. Hoe een MessyMommy werkdag verloopt? Tussen opstaan, kids wegbrengen, werken, kids ophalen, koken, eten, kids naar bed brengen, een beetje opruimen en soms ook nog sporten, is er meestal weinig tijd om even op adem te komen. Toch heb ik op deze dagen stiekem één momentje waar ik altijd van geniet: Het MessyMommy me-time momentje!

Tien over zes. Ik dwing mijzelf op te staan en heb nog heel even tijd. Aankleden, borstel door mijn haar, mijn rode tomaten wangen even wegwerken met een likje foundation en ik kan er weer mee door. Snel een ontbijtje klaarmaken voor onderweg. Dan de kids wakker maken. Stiekem kijk ik al uit naar mijn MessyMommy me-time momentje.

Ik heb een vaste ochtendroutine om het opstaan voor mij en de meiden soepel te laten verlopen. Eerst doe ik bij mijn oudste dochter de lamp aan en de gordijnen open, dan kan ze rustig wakker worden. Ook vandaag kriebel ik door haar haren en wacht tot ze dan toch echt haar oogjes even open doet. Ze zegt meteen: “Mam, ik wil nog slapen”. Zo een dag is het dus. Een kleine gremlin is er anders niks bij en alles duurt dan twee keer zo lang. Ik wens mijzelf succes, you can do it! Ik denk weer aan mijn MessyMommy me-time momentje.

Mijn jongste dochter heeft veel minder moeite met opstaan. Wat zeg ik? Die begin bijna meteen nadat ze haar oogjes open heeft te stuiteren. Even een snelle knuffel, tandjes poetsen en aankleden om haar dan nog heel even bij papa in bed te laten kruipen.

Dan is mijn oudste toch echt aan de beurt en ik dus eigenlijk ook;). Ook hier tandjes poetsen en aankleden. Dat laatste is een uitdaging op zich. Een driejarige weet namelijk zelf heel goed wat mooi is en hoe warm het wordt. ik had de avond ervoor gelukkig al twee kleding setjes klaargelegd, zodat ze kan kiezen. Lees: Ik kiest een outfit die mijn kleine gremlin mooi vindt en eentje waarvan ik weet ze het toch niet aan wil. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, maar het werkt. Het gaat deze ochtend wonderbaarlijk goed. Jas en schoenen aan, de auto in, meestal nog een keer naar binnen, omdat een MessyMommy als ik nou eenmaal altijd iets vergeet.

Gelukkig ontbijten de meiden lekker rustig bij de gastouder. Rond 7.15uur zitten we in de auto. Stipt optijd, al zeg ik het zelf. Als ik de kids bij onze gastouder gebracht heb, ho nog even een laatste knuffel en kus, rij ik richting werk. Mijn MessyMommy me-time momentje komt steeds dichterbij. Eigenlijk begint het al een beetje in de auto. Ruim een half uurtje keiharde muziek of soms juist complete stilte en tijd om mijn ontbijtje, meestal een shake, smoothie of boterham op te eten. Ik denk alvast over wat ik die dag allemaal moet doen. De dag kan beginnen!

Ik ben ‘s ochtends meestal een van de eersten op kantoor. Wat een fijn moment! Het is dan nog zo heerlijk rustig. Ook vandaag. Op mijn gemakje de lampen aan doen, de jaloezieën omhoog, even een raampje open voor wat frisse lucht. In alle rust start ik mijn computer op en pak er een lekker kopje thee bij. Hoewel ik stiekem al aan het werk ben, is dat wel het MessyMommy me-time momentje waar ik zo naar uitkijk. In dat eerst kwartiertje, soms halve uur ben ik mega productief. Ik heb het gevoel dat de hele wereld nog slaapt en ik in alle rust de dag kan beginnen. Ik kan mij even op één ding tegelijk concentreren. Nog even geen muziek of geklets, geen rinkelende telefoons en geen tikkende toetsenborden. Geen kinderen die alle aandacht opeisen, niet hoeven rennen. Op werkdagen is dat echt mijn MessyMommy me-time momentje van de dag.

Als dan het overgrote deel van mijn collega’s binnen komt, dan heb ik mijn belangrijkste mails al gelezen en soms is zelfs mijn “to do lijstje” al klaar. Let’s rock this day!

Mijn tip? Creëer zo een moment!

Nieuwsgierig naar hoe mijn oh zo welkome me-time moment eerder in de soep liep? Lees hier: Logeren? Kids weg, eindelijk me-time!

Foto: Pexels