Select Page

De laatste week voor de vakantie is niet mijn meest favoriete week van het jaar. Checklist maken, was wassen, schoonmaken, inpakken en ga zo maar door. Dat alles tussen de bedrijven door want ook werk en school gaan natuurlijk gewoon door. De laatst week voor de vakantie is voor mij een op en top MessyMommy week, want “messy” is het zeker. Als je in je hoofd met zoveel dingen tegelijk bezig bent, dan gebeuren er wel eens MessyMommy dingen!

Inmiddels ben ik samen met mijn familie aan het genieten in St. Lambrecht, Oostenrijk bij skigebied Grebenzen en is de vakantie alweer bijna om. Het is extreem koud en het kwik daalt ‘s nachts tot onder de de -20 graden. Gelukkig komt overdag het zonnetje door en is het op de piste prima vertoeven. Echt op en top genieten dus! Die stressweek voor de vakantie ben ik al bijna weer vergeten. Toch wil ik jullie mijn blooper op de dag van vertrek niet onthouden, dus hier komt ie!

Inpakken en wegwezen

Ik was goed voorbereid aan de vakantievoorbereidingen begonnen. Naast mijn to-do list en gewone vakantiechecklist, hebben jullie vorige week ook al mijn checklist voor de wintersport met kleine kinderen kunnen bekijken. Goede voorbereiding, half werk zeg ik altijd maar. In de laatste week voor de vakantie leef ik van mijn lijstjes. Daarnaast moest ik dit keer alleen even dealen met een griepje, het begin van de waterpokken, ons eerste oudergesprek op school en ga zo maar door. Maar hé, dat doen we er gewoon even bij! Het resultaat: Ik moest op de dag van vertrek bijna alles nog doen. Ik nam de ochtend vrij van mijn werk, zodat ik ongestoord mijn gang kon gaan.

Of nou ja, niet helemaal ongestoord. Ik kwam er donderdagmiddag achter dat mijn oudste vrijdag een studiedag had en mijn jongste was ook niet helemaal fit. Met de kids thuis en Netflix als mijn beste vriend (shame on me), ging ik aan de slag. Al snel had ik alles ingepakt, nu nog even in de weer met een de poetsdoek, stofzuiger en dweil en klaar is kees! Daarna alleen nog even de auto wassen…

Wel zo fijn, met een schone auto op vakantie

Op naar de wasstraat. Al niet mijn meest favoriete plek. Ik heb er namelijk al eens een blunder begaan. Toen we onze nieuwe auto (een automaat) net hadden, ging ik vol goede moed naar de wasstraat. Eenmaal daar kreeg ik keurige instructies. Ik stopte de auto keurig volgens instructie, auto in zijn vrij, voet van de rem en de wasstraat doet zijn werk. Blijkbaar had ik echter niet helemaal goed in neutraal geschakeld… Ik dacht nog heel even dat de wasstraat wel sneller leek te gaan dan normaal, tot ik twee zwaaiende medewerkers op mij af zag rennen. De auto reed dus zelf de wasstraat in en dat was niet helemaal de bedoeling. Ik kon wel raden die jongens dachten. Iets met blond en een automaat…

Is er iets mis met de achteruitrijcamera?

Gelukkig ben ik inmiddels wel over die schaamte heen en kan ik er hartelijk om lachen. Het wassen in de wasstraat ging dit keer dus ook prima. Als je de wasstraat uitrijdt, kom je op een parkeerplaats waar je de auto gratis kunt stofzuigen. Zo gezegd, zo gedaan. Toen ik echt elk kruimeltje had opgezogen kon ik op huis aan. Nou ja, dat dacht ik. Die auto van ons heeft zo’n fijne achteruitrijcamera. Vol goede moed wou ik achteruit de parkeerplaats afrijden. Ik dacht nog toen ik op het scherm keek om te zien of er echt niks achter mij stond of stond:”Goh ik zie alleen maar blauw, er zit zeker iets voor de camera.” Ook was daar het besef dat de achteruit wel heel schoon was. Zo schoon dat je zelfs de lijntjes van de achterruitverwarming niet meer kon zien. Op het moment dat ik mij besefte wat er aan de hand was riep mijn oudste al: “Mama de kofferbak is open!”.

Het bewijs: de laatste week voor de vakantie is gewoon echt niet mijn week

Oh nee! Ik was gewoon vergeten de kofferbak dicht te doen! Snel stapte ik uit. Ik stond al half achteruit geparkeerd en zag al een paar mensen grinnikend mijn kant op kijken. Ik deed snel de klep dicht en reed zo snel mogelijk van de parkeerplaats. Had ik genoeg foundation op om mijn knalrode hoofd te verbergen? Echt weer een op en top MessyMommy actie dus! Hét bewijs dat de laatste week voor de vakantie gewoon echt niet mijn week is. Gelukkig kan ik ook hier inmiddels al weer smakelijk om lachen en jullie nu hopelijk ook;).

Nu staat mij nog maar één ding te doen: van de laatsten vakantiedagen genieten! Hier wat foto’s om de sfeer te proeven.

Auf WiederSchnitzel!

De laatste week voor de vakantie Nina De laatste week voor de vakantie Sara De laatste week voor de vakantie view De laatste week voor de vakantie mamasara De laatste week voor de vakantie us

Foto’s: MessyMommy en Pixabay.