Select Page

 

De kids uit logeren? Wij zijn er heel makkelijk in. Natuurlijk wel naar mensen die dicht bij ons staan en die we voor 100% vertrouwen. De meiden moet het zelf ook willen en leuk vinden. Ik hoefde het geen twee keer te vragen. Groot feest! De meiden mochten naar mijn broertje en zijn vriendin. Het is zo leuk om te zien, dat ze zo een goede klik hebben met onze familie! Er was al een hele planning met snackbar, circus, make-upjes en nagellakjes. Ze gingen zich dus zeker niet vervelen! Kids weg? Yes, eindelijk me-time!

Stiekem had ik al wel uitgekeken naar een avondje me-time en vooral ook us-time. Even lekker samen en rustig aan. We brachten de meiden voor het eten weg. Ze waren door het dolle heen dat ze eindelijk mochten logeren. Ik had lekkere scholletjes in huis gehaald. Toen het eten op was, hadden de hele avond nog voor ons! Geen naar “naar-bed-en-eerst-nog-douchen-stress”, geen discussie over dat de tv nu echt uit moet of weer terug naar boven moeten omdat je “Apie” beneden vergeten bent. Tja, zonder Apie, geen slapie!

Mijn plan? Niksen! Gewoon de beentjes omhoog, boekje erbij, lekker buiten of een leuke serie kijken. Eerst nog even een kopje thee op het bankje voor het huis. Toen ik goed en wel zat, bedacht ik me dat ik dat bankje nog wilde verven. De vorige keer had ik te lang gewacht en kon ik met hoge drukspuit, meters schuurpapier en krabbers in de weer. Oké, ik zet het bankje wel even achter het huis, dan kan ik morgen meteen beginnen als de kids in bed liggen… Eigenlijk kan ik ook meteen wel even schuren… Schuurmachine erop, een beetje opschuren en klaar. Dan hoeft morgen alleen de verf nog. Het weer is wel erg mooi, dan kan ik net zo goed meteen de verf er op knallen. Zo gezegd zo gedaan. Het kan maar klaar zijn! Ik vind het trouwens ook superleuk om een beetje te klussen. Dus stiekem was het toch een beetje me-time. Bijkomend voordeel: als de kids uit logeren zijn, hoef ik ook niet bang te zijn voor vinger- en handafdrukjes op mijn pas geverfde bankje.
Mijn man was inmiddels druk met het gras. Maaien, kantjes knippen en meteen ook maar klak en kunstmest erop en sproeien maar. Ook voor hem niet bepaald me-time. Tegen de tijd dat we klaar waren was het al tegen elven. De volgende ochtend weer vroeg op, dus niet te laat maken.Dag me-time, dag us-time, hallo bed! Wel met een heerlijk gevoel, want ik had weer wat van mijn to-do-list afgestreept en het gazonnetje ligt er weer strak bij.

Toen ik de volgende dag aan mijn moeder vertelde hoe mijn “de kids uit logeren relaxavondje” was, zei ze meteen. “Jij kunt ook niet stilzitten hè!” Vroeger kon ik het prima. Toen ze dat zo zei dacht ik, verrekt je hebt gelijk! Ik kan inderdaad niet meer stilzitten! Dat us-time momentje (heel belangrijk!), plannen we een andere keer. De kids mogen vast snel weer een keer uit logeren;).

Bron foto: Pixabay
Me-time voor mij? Lekker sporten! Lees hier welke sport ik pas geleden koos: Sport: Hoogtijd voor een nieuwe uitdaging!