Select Page

De een gaat uren in de file staan om een plaatjes te bemachtigen op een overvol strand. Als je überhaupt nog een plekje vindt, dan kun je de hele dag rekenen op zand in je gezicht. Iedereen ligt zo dicht op elkaar dat je bijna over elkaar heen moet lopen om ook maar ergens te komen. Nee, dat is niet voor mij weggelegd. Ik hou van water, zand en strand, maar op de eerste tropische dag van het jaar, mij niet gezien! Hoe wij onze dag wel invulden?

Smeren niet, niet teveel kleren
In de ochtend was het nog heerlijk koel. Rond 9uur zaten we aan het ontbijt. Lekker buiten, scheelt weer een rondje stofzuigen! De kids vinden het super om buiten te eten en helpen enthousiast om alles voor het ontbijt buiten op tafel te zetten. Voor we aan tafel gaan, smeer ik ze alvast in met factor 50. Kan het mooi vast goed intrekken. Na het ontbijt even op de trampoline en we geven ze nog wat extra drinken. Het wordt al snel warmer, dus lekker luchtige kleertjes aan. Nog even een boodschap doen, ik stop twee gevulde flessen in mijn tas voordat we op pad gaan. In de supermarkt scoren we een lekkere watermeloen. Onze oudste mag nog mooie, nieuwe sandaaltjes uitzoeken. Natuurlijk met een beetje hulp van papa en mama. Nu zijn we er echt klaar voor! Laat die hittegolf maar komen!

De fontein, wat fijn!
Mijn man moet even iets bij een winkel regelen voor zijn werk. Op het plein in ons dorp is een nieuwe fontein aangelegd. Wij gaan met z’n drietjes en met een verkoelend ijsje bij de fontein kijken. Uit de grond spuit water in een willekeurig ritme. Het is natuurlijk superspannend om daar tussendoor te rennen. Er zijn al een paar kinderen aan het spetteren. Dan kunnen mijn waterratjes niet achterblijven! Ik waarschuw nog, dat ze er wel door mogen rennen, maar dat ze niet te nat moeten worden. Ze moeten immers straks weer in de auto.
Maar ze hebben zo een lol en wat geeft het. Het is zo warm. Veel te warm om je daar druk over te maken! Ze spelen bijna een uur en we kregen ze bijna niet meer mee naar huis. Met het water uit hun kleertjes kon je een zwembadje vullen. Snel de auto in met een onderbroekje en luier, vandaag kan het allemaal. De thermometer in de auto tikt inmiddels de 30 graden aan.

Siësta
We zijn nog niet goed en wel op de weg of de meiden slapen allebei. Onze oudste slaapt af en toe nog overdag. We besluiten een siësta in te lassen, dan kunnen ze ‘s avonds mooi wat langer opblijven. Nu is het toch veel te warm om in de tuin te spelen.

Water, de rest komt later!
Als ze slapen, pompt mijn man al onze opblaasbare bootjes, zwembadjes en speelfiguren op. Alles, inclusief de watertafel wordt met water gevuld. De sproeier staat klaar. Zodra de meiden wakker zijn en ze de “watertuin” zien, is er geen houden meer aan. Ze spelen de hele middag en hebben de grootste lol. Aan het eind zijn we alle vier zeiknat. De watermeloen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het drinken is niet aan te slepen.

BBQ time!
Met dit weer gaan we natuurlijk niet koken. We steken de bbq aan (voor de tweede dag op rij) en genieten van vlees, broodjes en salade. Ook na het eten wordt er nog even met water gespeeld. Als het iets koeler wordt, maken we nog een wandelingetje. De kids gaan moe en voldaan naar bed.

Wij ploffen lekker in een stoel in de tuin. Aan het eind van de dag ben ik helemaal zen. Oké, het hoeft niet iedere dag 30 graden te zijn. En als je iets moet, is het zeker geen pretje. Maar wat een heerlijke dag was het! Ineens lijkt het weekend wel een minivakantie! Maandag kunnen we er weer tegenaan!

Opblaasbootje, zwemband of speelfiguren scoren? Klik hier!