Select Page

Sinds vandaag ben ik de trotse eigenaresse van het kidsproof-kookboek van Chickslovefood. Het klinkt misschien wat overdreven, maar ik ben er echt super blij mee! Ik was al een tijdje opzoek naar een (e-)boek met simpele, snelle recepten, die vooral ook geschikt zijn voor kinderen. Ik ben stiekem al best lang fan van Chickslovefood en heb al verschillende succesrecepten op mijn checklist staan. Ik werd heel happy, toen ik zag dat ze ook een kidsproof-kookboek hebben! Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kocht het meteen. Waarom ik het jou ook aanraad?

Makkelijk en snel
Je weet het inmiddels al, ik ben een MessyMommy. Stiekem denk ik dat er in elke mama wel een MessyMommy zit. Zodra er kinderen komen is het dag orde, hallo chaos! Dat geldt natuurlijk ook voor het eten. Waar is die tijd gebleven dat je ongestoord uren lang in de keuken kon staan? Vroeger bakte ik bijna elk weekend iets lekkers. Ik probeerde vaak nieuwe recepten uit. Je snapt het al, dat gaat niet meer als je twee peuters hebt, die alle aandacht opeisen. Ik bak en kook nog steeds met veel plezier, maar waag me niet meer aan recepten die langer dan een half uur volledige focus vergen. Het kidsproof-kookboek van Chickslovefood is op dat gebied echt een aanrader. De recepten zijn makkelijk en snel te maken en (heel belangrijk!) alles behalve saai.

Ingrediënten: Less is More
De ingrediënten die gebruikt worden in de recepten van het kidsproof-kookboek zijn meestal zonder al te veel kunstmatige toevoegingen. Ik heb zelf een tijdje koolhydraatarm gegeten. Ik heb er veel van geleerd en maak nu andere keuzes. Toch past het niet helemaal in mijn levensstijl. Hoe ik nu eet? Ik noem het zelf koolhydraat beperkt. De recepten uit het kidsproof-kookboek sluiten daar perfect op aan. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak zoete aardappel gebruikt in plaats van aardappel. Wat voor alle MessyMommy’s het beste is aan dit (e-)boek? De recepten bevatten hooguit zes ingrediënten. Geloof mij, van korte boodschappenlijstjes word ik heel blij! Scheelt een hoop tijd en frustraties met twee krijsende peuters in de supermarkt;). “More is less” in alle opzichten!

Kinderen eten wraps met vissticks. Recept uit het kidsproof-kookboek van Chickslovefood.

Wat voor recepten kun je verwachten?
Gek op kapsalon? In het kidsproof-kookboek kom je erachter hoe je met een paar kleine aanpassingen een veel gezondere kipsalon variant kunt maken. Of wat dacht je van snelle wraps met zelfgemaakte vissticks, gepaneerd in gemalen havermout Op de foto’s zie je hoe mijn meiden hiervan smulden. Het is echter vele meer dan alleen recepten voor het avondeten.

Babyprutjes:
Wat dacht je van een mousse van banaan en avocado? Of een zoeteaardappelstamp met omeletreepjes? Er staan dagmenu’s in voor je kleintje. De recepten zijn afgestemd op de leeftijden van je kindje. En je krijgt ook antwoord op vragen als wat heb je nodig? Hoe vries je de prutjes in?

Ontbijt en Lunch:
Maak in een handomdraai je eigen chocoladepasta! Mijn dochter is gek op “Sjotola” maar krijgt het maar heel af en toe. Deze healthy variant gaan we dus zeker proberen! Ooit gehoord van ratatouilletosti’s? Echt geniaal! Het zijn gewoon tosti’s waar je groenten in verstopt. Super handig voor lastige eters, want hé een tosti lust toch bijna iedereen? Enneuh… zoete perensushi voor in de broodtrommel van je kids. Ik zou alle recepten wel willen noemen, want mocht je het nog niet doorhebben, ik ben echt super enthousiast!

Diner met de pot mee
Zo heet de categorie met hoofdgerechten in het kidsproof-kookboek. Ik noemde al even de kipsalon en wraps met vissticks al even, maar er zijn zoveel meer leuke gerechten. Een echt hollands taartje als avondeten? Ga dan voor de stamppottaartjes. Of doe gek met broccoli en spek: broccoli-spekpannenkoeken. Ovenschotels met vis of pasta, soep, quiche en ga zo maar door. De keuze is reuze!

Het blijft niet alleen bij recepten
Naast dat ik de recepten echt al super vind, staan er ook heel veel tips in het boekje. Hoe kun je eten leuk maken voor je kind. Hoe verstop je groenten? Volg ze op en maak elke dag tot een feestje.

Het enige nadeel van het kidsproof-kookboek?
Ik weet niet waar ik moet beginnen want echt alles lijkt mij lekker!

Ben je ook enthousiast en wil je een simpel kookboek met recepten waar je kids van kunnen meegenieten? Klik dan hier om de het (e-)boek meteen te bestellen!
Meer lezen over tips om eten leuker te maken? Lees dan mijn gastblog voor MamaMag: Eten leuk maken voor je kind doe je zo!

Foto’s: MessyMommy en Pexels.