Select Page

Ben jij verzekerd via je werkgever of bijvoorbeeld een vereniging? Dan heb jij, net als 60% van alle Nederlanders een collectieve zorgverzekering. Je denkt nu vast “mooi, dan ben ik dus een stuk goedkoper uit”. Dat kan kloppen, maar is lang niet altijd zo! Wat is nou precies een collectieve zorgverzekering en waar moet je op letten?

Een collectieve zorgverzekering – wat is dat nou precies?

Een collectieve zorgverzekering sluit je in de meeste gevallen af via je werkgever. De werkgever koopt voor haar werknemers een heleboel verzekeringen tegelijk in. De werknemer ontvangt een korting op de premie. Dat klinkt mooi, maar is het ook altijd voordeliger?

Een collectieve zorgverzekering goedkoper? We pakken de cijfers er even bij!

Uit een rapport van de Nederlandse zorgautoriteit blijkt het volgende:
Mensen die via een collectief verzekerd zijn, betalen op jaarbasis gemiddeld bijna €1.300 aan premie voor hun zorgverzekering. Mensen die niet via een collectief verzekerd zijn betalen gemiddeld iets minder dan €1.250 op jaarbasis. Gemiddeld gezien ben je dus niet per definitie goedkoper uit en veel gevallen zelfs duurder!

Sluit de collectieve verzekering aan op jouw zorgbehoefte?

Een andere belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen is: Sluit de collectieve verzekering aan op jouw zorgbehoefte? Wat ik daar precies mee bedoel? Stel de collectieve verzekering bevat naast de basisverzekering ook standaard een aantal aanvullende verzekeringen, als voorbeeld: de module tand. Je hebt een gezond gebit, je gaat alleen 1x per jaar voor controle. Kosten per jaar bedragen ca. €25. Binnen de collectieve zorgverzekering betaal je daar echter al snel rond de €10 per maand voor. Ondanks je korting betaal je voor iets wat je niet nodig hebt en ben je dus duurder uit. De collectieve zorgverzekering sluit dus niet aan op jouw zorgbehoefte.

Oproep aan alle mensen met een collectieve zorgverzekering!

Wil jij zeker weten dat jouw zorgverzekering aansluit op jouw persoonlijke zorgbehoefte? Zeker weten dat je niet te veel betaalt? Vergelijk dan vandaag nog jouw collectieve zorgverzekering met heel veel andere aanbieders en ga goed verzekerd 2019 in!

Vergelijken doe je gemakkelijk en snel via independer!

Meer lezen over de veranderingen in de zorgverzekeringen 2019? Lees dan snel: Je zorgverzekering – Wat zijn de veranderingen in 2019?