Select Page

Soms kom je per toeval tot de beste ideeën. Vandaag had ik zo een dag. De meiden waren met mijn broertje en zijn vriendin naar de dierentuin. Ik had een me-time dag. Zoals altijd neem ik mij altijd voor om op een me-time dag alleen het hoognodige te doen. Dat liep echter, zoals altijd bij een MessyMommy als ik, anders. Ik ging de kamer van mijn oudste opruimen, bedacht mij dat ik al heel lang de meubels in haar kamer anders wou zetten en ik eindigde met een leuk DIY wolken op de muur met verf project. Hoe het zover kwam?

De meiden vertrokken om half negen. Gezellig een dagje weg met hun oom en tante. Wat hadden ze zich erop verheugd! En ik stiekem ook wel. Woensdag is mijn vrije dag, dus ook ik had een relaxed dagje voor de boeg. Ik had mij voorgenomen alleen de bovenverdieping schoon te maken. Ik begon met de kamer van mijn oudste dochter. Toen ik wat speelgoed had opgeruimd. Beter gezegd: toen ik wat speelgoed had verstopt. (Lees: Smijt spullen in de kast en doet de deur dicht. Wat niet ziet, wat niet deert), bedacht ik mij dat ik al heel lang de meubels in haar kamertje anders wilde zetten. Mijn dochter had voor haar derde verjaardag (een half jaar geleden) en “groot bed” gekregen. Nadat we het IKEA-bouwpakket in elkaar hadden gezet, hadden we niet meer echt zin om ook nog alle kasten van de muur te halen en het goed te zetten. Het resultaat: haar bed stond al een half jaar voor haar mooie, zelfgekozen fotobehang. Zonde! Dat moest dus anders.

Stiekem is het best een beetje een klusje, dat ik normaal samen met mijn man doe. Maar oké, ik kan dit best zelf! Power to the mommy’s! Eerst maar eens de kasten van de wand losschroeven. We hadden alles vanwege de veiligheid vastgemaakt aan de muur. Ik was denk ik een half uurtje bezig voor ik gepast en gemeten had en eruit was waar alles moest staan. De muur waar eerst de kasten stonden, daar moest nu het bed komen. Het resultaat, één grote gatenkaas in de muur. Ik besloot dat ik dat ook meteen maar even zou fixen. Benodigdheden? Een plamuurmes, plamuur en een rolletje schuurpapier (100 of een hoger nummer is prima, niet te grof in elk geval). Toen alles opgeruimd en op zijn plek stond, ging ik met plamuur in de weer. Die gaten moeten dicht, anders blijft het het komende half jaar weer zo of wie weet nog langer. De plamuur hoefde maar 30 minuten te drogen. Even een broodje eten en daarna kon ik het mooi gladschuren. Ik dacht nog, volgens mij heb ik nog een beetje verf in de juiste kleur, dan werk ik ze meteen weg. Dit is waar mijn DIY wolken op de muur met verf project begon.

Op is op, wat nu?
De verf, die in mijn gedachten echt nog netjes op zolder in een emmer stond, was in geen velden of wegen te bekennen. Van elke kleur had ik wel een klutsje bewaard, maar uitgerekend van deze verf was niks overgebleven. Wat nu? Ik kon die muur toch niet zo laten met die dicht gesmeerde gaten? Wacht eens even? Ik had nog wel een emmer met (volgens het etiket) in één keer dekkende, witte latex. Ineens kreeg ik een idee! Wat nou, als ik een paar leuke wolkjes op die muur maak? Maar hoe? Wat heb ik in huis en is niet teveel werk? Ik googelde wat en kwam wat DIY filmjes tegen waar wolken gemaakt werden met een spons of kwast. Het waren filmpjes en afbeeldingen, waarbij ze met schaduwtechnieken werkten. Er werden verschillende verftinten gebruikt om diepte te creëren. Dat was nou ook weer niet helemaal de bedoeling. Ik had alleen wit, dus daar moest ik het mee doen. Ik verzon gewoon zelf mijn eigen DIY wolken op de muur met verf project!

Een beetje van YouTube en een beetje van MessyMommy
Ik besloot maar gewoon aan de slag te gaan en mijn creatieve brein het werk te laten doen. Het leek mij het mooiste als ik een echte, ouderwetse spons zou gebruiken. Lekker onregelmatig en met veel gaten voor een mooi en natuurlijk resultaat. Ik was overtuigd dat ik hem had, maar MessyMommy als ik ben kon ik hem natuurlijk nergens vinden. Dan maar een keukensponsje. Ik nam er gewoon wat hapjes uit (met mijn vingers natuurlijk) en creëerde zo zelf wat reliëf. Mijn DIY wolken op de muur met verf project kon beginnen!

Handige tips voordat je begint
Als je net zo een MessyMommy bent als ik, dan zorg je dat je handschoenen aandoet. Anders weet je het wel weer, dan loop je de komende dagen met verfhanden ronden. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn sponsje met happen lag natuurlijk al klaar. Ik deed de veelbelovende, in één keer dekkende, witte latex in een verf bakje. Het verf bakje had ik bekleed met aluminiumfolie. Super handig, want na het verven verwijder je de aluminiumfolie en je bakje is nog mooi schoon! Kan trouwens ook met een plastic zakje. Leg eventueel wat kranten of plastic op de vloer bij de muur, zodat je geen MessyMommy spetters op de vloer krijgt! Nu kan het echte werk beginnen.

In de wolken
Hoe ik te werk ging? Eerst ging ik uit van de witte, geplamuurde gaten op de muur. Daar was het mij immers om begonnen, dus die moest ik als eerste wegwerken. Ik doopte het sponsje in de verf en depte een paar keer op een schoon stukje aluminiumfolie om de overtollige verf te verwijderen. Vervolgens begon ik in het midden van mijn denkbeeldig gevormde wolkje. Het centrum van de wolk moet immers het meeste wit bevatten. Vanuit daar werkte ik langzaam naar buiten. Hoe minder verf er aan de spons zat, hoe vager het wit werd. Zo creëer je een mooi verloop in je wolk. Bekijk het filmpje om te zien hoe ik dat deed!

 

Van wolk naar wolk
Toen ik de gaten verstopt had in een wolk, deed ik steeds een stap achteruit voordat ik aan een nieuwe wolk begon. Zo kreeg ik een mooi overzicht om de wolken over de muur te verdelen. Het komt niet heel precies, maar het geef wel een mooi resultaat als de wolken over de muur verspreid zitten. Toen alle wolken klaar waren, heb ik met steeds met een het sponsje en niet al te veel verf tussendoor nog wat “flarden” gecreëerd. Steeds een stapje achteruit en op gevoel en op het oog hier en daar nog wat aanpassingen. Ik denk dat ik een half uurtje bezig was en mijn wolkenmuur was klaar! Gaten weggewerkt, happy mommy! DIY wolken op de muur met verf project geslaagd!

Het eindresultaat
Wil je het eindresultaat van mijn DIY wolken op de muur met verf? Bekijk dan dit filmpje!

 

Ik hou van neutrale kleuren en van de baby- en kinderkamers die je nu veel ziet. Basic kleuren, een paar accenten, echt super. Ik ben echter wel van mening, dat een kinderkamer geen showroom is. Er moet in gespeeld en geleefd worden. Het is belangrijk dat je kids een fijn, eigen plekje hebben. Wij lieten onze meiden zelf hun fotobehang uitkiezen. Mijn jongste heeft een apenkamer met drie apen op de muur. Mijn oudste heeft Mickey Mouse en Minnie Mouse als thema. Verder hebben we de meubels heel neutraal, wit gehouden. De muren zijn blauw. Onze meiden houden van roze, maar zijn tegelijk ook stoer en niet al te zoetsappig. Een lichte aquatint vonden wij daar goed bij passen.

Toen mijn dochter haar gerestylede kamer mocht bekijken was ze superblij! Mama, wat mooi, dankjewel, echt dankjewel! Oké het was niet de bankhangdag die ik voor ogen had, maar dat koppie en het lekker creatief zijn, maken alles goed. Zo werd het toch nog een me-time dag! Ik ben helemaal happy met mijn DIY wolken op de muur met verf project!

Waar je goede verf voor een leuke prijs kunt scoren? Ga eens bij Action of Praxis kijken!