Select Page

Naar een bloementuin met je kinderen? De Orchideeën Hoeve is veel meer dan dat! Wat mij betreft het perfecte uitstapje met kinderen. Ook bij slecht weer!

Een paar weken geleden was het meidendag. Ik zou met mijn moeder, schoonzus en mijn twee meiden een uitstapje maken. Er stond niet echt iets op de planning. Op de dag zelf kwam het met bakken uit de lucht. Een buitenactiviteit was dus geen optie. Toen kwamen we op het idee om naar de Orchideeën Hoeve te gaan. Een half jaar eerder was ik daar al eens met de kinderen geweest. Mijn oudste vroeg nog regelmatig wanneer we weer naar de “vogels en schildpadden” gingen. Zo gezegd zo gedaan: Op naar Luttelgeest of all places!

Toen ik voor het eerst over de Orchideeën Hoeve hoorde, leek het mij niet per se het perfecte uitstapje met (kleine) kinderen. Met kinderen door een overdekte bloementuin wandelen? Lijkt mij een beetje suf. Ik zag mijn kinderen al een hele zeldzame bloem plukken of zoiets. Mij niet gezien! Ik hoorde er echter steeds meer positieve verhalen over en nam een kijkje op de site. Al snel kwam ik tot de conclusie, dat dit veel meer was dan alleen een mooie bloementuin! Na mijn eerste bezoek wist ik meteen al dat dit niet de eerste en laatste keer zou zijn. Deze komt op mijn “favoriete uitstapjes met de kinderen lijst”. En ook ons tweede bezoek was één groot avontuur!

De Lorituin
Via de winkel en de receptie komen we het park binnen. Mijn kinderen zijn nog net te jong voor de speurtocht. Als eerste gaan we naar de Lorituin. Aan het gekrijs van de vogels kun je wel horen dat het bijna voertijd is. We gaan naar binnen en al snel worden er voerbakjes met een soort pap (imitatie nectar) binnengereden. De vogels gaan er als aasgieren op af. Als je niet zo van vogels houdt, kun je beter buiten de kooi blijven. Het kan best intimiderend zijn. Als je toevallig op de goede plek staat, landen ze zo op je hoofd of arm. Ook moet je niet niet bang zijn voor een vogelpoepie. Het lijkt wel of dat wat ze er in slurpen er ook direct weer uitkomt. Ik ben zelf niet bang aangelegd en ik zie dat ook mijn kids het allemaal machtig mooi vinden. Vooral mijn oudste is een echte dierenvriend. Ze staat dan ook hopeloos met haar hand in de lucht te wachten, in de hoop dat er misschien een vogel op haar landt. Ze geniet volop. Ik zelf heb stiekem meer geluk en heb meteen een vogel op mijn hoofd. Als we genoeg hebben van het gekrijs van de lori’s, zetten we onze ontdekkingstocht voort.

Vissen en schildpaddenUitstapje met kinderen naar de Orchideeën Hoeve - Koikarpers
Het is wel even fijn als je weer wat verder van het lori-gekrijs verwijderd bent. Wat een lawaai maken die beesten. Bij het eerste en beste bruggetje staat een voerautomaatje met vissenvoer. Je moet er wat kleingeld ingooien (Tip! Neem kleingeld mee!) en dan kun je de koikarpers voeren. De vissen springen zowat uit het water, zodra we wat voer van het bruggetje gooien. De kinderen vinden het prachtig!

Naast koikarpers, kun je ook schildpadden en meervallen voeren. Voor een beetje kleingeld kun je een bakje met kleine garnaaltjes kopen. Die garnaaltjes pak je met een soort reuzen pincet en zo kun je de schildpadden en meervallen voeren. Echt heel grappig om te zien hoe ze met die bekjes allemaal als eerste bij het garnaaltje proberen te komen. De kinderen zijn ook hier weer van onder de indruk. De schildpadden lopen overal in de tuinen rond. De kinderen proberen ze tussen de bloemen en planten door te spotten.

De Vlindertuin
Als we de schildpadden wel een beetje gezien hebben, vervolgen we onze tocht door de vlindertuin. Het eerste dat opvalt in de vlindertuin is de warme, vochtige lucht. Het is wel handig als je een t-shirt en een vest aanhebt, zodat je nog wat kunt uittrekken.

Uitstapje met kinderen naar de Orchideeën Hoeve -VlindersWe lopen over de paadjes en spotten de ene na de andere vlinder. Ze zijn er in alle soorten en maten en van camouflerende bruintinten tot felgekleurd. Door de tuin heen staan allemaal tafeltjes met fruit, waar de vlinders van kunnen eten. Op die manier kun je ze goed bekijken. Ook hangen er een soort broedkasten aan de muur. Een vrouw legt onze kinderen uit, dat vlinders eerst rupsen zijn. De rups bouwt een soort huisje (cocon) en daarin verandert hij in een vlinder. In de broedkasten hangen allemaal coconnetjes naast elkaar. Het lijkt wel een vlinderhotel. We hebben geluk. Er is net een vlinder uit zijn cocon gekropen. Hij zit nog uit te puffen van zijn zware dag. Heel interessant en leerzaam!

Op naar de speeltuin!
Het duurt voor ons helaas te lang om nog te wachten op de show in het jungletheater. Dit moet namelijk ook echt heel leuk zijn. Onze tocht gaat verder en we bewonderen oude tractoren, jeeps en nog veel meer.

Uitstapje met kinderen naar de Orchideeën Hoeve -Speeltuin

En dan is het tijd om even stoom af te blazen in de prachtige, overdekte speeltuin. Ik vind de speeltuin van de Orchideeën Hoeve wel echt heel mooi. Hij is opgebouwd in twee delen. Het ene deel is meer bedoeld voor de kleintjes, het andere voor de grotere kinderen. Er zijn kleine beekjes (droge kleding is dus geen overbodige luxe) en een mooie zandbak. Alles is super schoon en de klimtoestellen zijn heel origineel en voor zover ik kan inschatten veilig. De volwassenen kunnen rustig op adem komen. Het is er erg overzichtelijk, je kinderen kunnen dus mooi hun eigen gang gaan. Natuurlijk willen mijn meiden er niet meer weg, tot we er ineens achter komen dat we de aapjes nog niet gezien hebben! Dat is genoeg om ze toch te overtuigen de speeltuin weer achter te laten. Ik beloof meteen dat we vast nog wel een keer terug gaan!

Uitstapje met kinderen naar de Orchideeën Hoeve -Speeltuin

Aapjes kijken
We hebben blijkbaar een stukje van de route overgeslagen in ons enthousiasme om bij de Lori’s te komen. Hoe konden we nou de aapjes overslaan! Mijn oudste is gek op apen, dus die moeten we toch nog even opzoeken. Het duurt even voordat we ze zien, maar dat maakt ons bezoekje toch wel compleet! Het blijft indrukwekkend om dit soort zeldzame dieren in het echt te zien.

De zwevende bloementuin
De nieuwste attractie bij de Orchideeën Hoeve is de zwevende bloementuin. Deze idyllisch plek met oneindig veel hangende bloemen, fonteintjes en prieeltjes is de perfecte plek om onze dag af te sluiten. We halen een broodje en nemen plaats op een van de velen zitjes. Niet alleen de kinderen, maar ook ik kijk mijn ogen uit! Wauw, dit is echt super mooi zeg! Je komt er op de een of andere manier echt even tot rust. De spiegelwanden laten de tuin echt oneindig groot lijken. We genieten van onze lunch en een rust momentje aan het eind van deze drukke en zeker voor de kinderen, indrukwekkende dag.Uitstapje met kinderen naar de Orchideeën Hoeve -Zwevende bloementuin

Wat mij betreft was dit uitstapje wederom fantastisch. Mijn meiden zullen het er vast nog lang over hebben! Ik raad je echt aan om de Orchideeën Hoeve een keer te bezoeken als je de kans hebt. Met of zonder kinderen, het is echt de moeite waard. Leuk uitstapje voor de zomervakantie toch?

Tot slot nog wat “info van huishoudelijke aard”. De Orchideeën Hoeve: Hoe kom je er eigenlijk? Wanneer kun je er terecht? Wat zijn de kosten?

Bereikbaarheid en aankomst
De Orchideeën Hoeve is makkelijk te bereiken. Het park bevindt zich in Luttelgeest en dat is niet bepaald een plaats die bekend staat om veel files:). Wij hadden zowel met onze TomTom als met Google Maps geen problemen om het park te vinden. Je kunt gratis parkeren op de ruime parkeerplaatsen. Het park is ook met het openbaar vervoer te bereiken, maar dan wel alleen door de week.Van het parkeer terrein ben je zo binnen, dus geen lange wandeling om er te komen. De hele accommodatie, inclusief het parkeerterrein zijn rolstoel- en buggy-vriendelijk. Niet alleen een leuk uitstapje voor je kinderen, maar ook voor je ouders, opa’s en oma’s!

Openingstijden
De Orchideeën Hoeve is elke dag van het jaar open, behalve op nieuwjaarsdag. Van maandag tot en met zaterdag kun je het park van 9uur ‘s ochtends tot 18uur ‘s avonds bezoeken. Op zondag gaan ze een uurtje later open en is het van 10uur ‘s ochtends tot 18uur ‘s avonds. Voor de zekerheid toch even de actuele openingstijden checken? Klik dan hier voor de site!

Wat kost een uitstapje naar de Orchideeën Hoeve?
Lucky me want kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis! Wij hadden dit keer dus mazzel met onze meiden.

De actuele prijzen checken? Klik hier voor de site!

Tips!
1. Bestel online en ontvang per persoon €0,50 korting.
2. Koop een jaarkaart! Bij het derde bezoek heb je het er al uit! (Kinderen 4 t/m 12 €18,75, volwassenen €31,25 en senioren €28,75).
3. Leuke cadeautip: Doe een dagje naar de Orchideeën Hoeve cadeau!
4. Ga je met een groep? Kijk op de site voor de groepstarieven.

Bron foto’s: MessyMommy