Select Page

Kerstmis, de tijd van tradities en gebruiken. Vier zondagen voor kerst begint de adventstijd. Voor mij begint de kerstperiode dan echt. Een Adventskrans, een Adventskalender, kaarsjes, samenzijn en gezelligheid. Benieuwd hoe ik Kerstmis vier? Lees dan mee in de MessyMommy Christmas blogs! Vandaag: De adventskalender.

Tel jij zelf of samen met je kinderen af tot Kerstmis? Met elk deurtje van de adventskalender komt Kerstmis een stapje dichterbij. Bij adventskalender denk je al snel aan een kalender met chocolaatjes. Erg leuk en lekker, maar wat dacht je van een originelere adventskalender? Ik ging op onderzoek uit en heb voor jou een top 5 gemaakt! Superleuk om te geven (tip voor Sinterklaas) en nog leuker om te krijgen! Voor ieder wat wils.

1. Hout – altijd mooi

Hoe leuk is deze houten adventskalender? Het is mijn persoonlijke favoriet. Waarom? Je kunt de kalender lek jaar weer gebruiken. Het mooie is, je kunt hem zelf vullen. Achter elk deurtje wat lekkers of een klein cadeautje voor je dierbaren? Als dat niet origineel is! De kalender kost €34,95. Je bestelt hem hier.

adventskalender hout

2. Adventsslinger met kerstmutsjes

Dat is leuk, een adventsslinger! Aan de slinger zitten 24 kerstmutsjes van ongeveer 2cm hoog. De slinger is ongeveer 180 cm lang. Achter de kerstmutsjes zitten allemaal houten knijpertjes. Je kunt er bijvoorbeeld kleine fotootjes aan hangen van jou en je kinderen om leuke herinneringen op te halen. Elke dag mogen ze dan een fotootje omdraaien. Kleine cadeautjes of snoepjes kunnen natuurlijk ook! Ik vind deze persoonlijk erg leuk, omdat het niet altijd wat lekkers of een cadeautje hoeft te zijn. Het is ook erg leuk en waardevol om nog eens terug te blikken op de leuke momenten van het afgelopen jaar. Klik hier en je hebt hem voor maar €12,95 in huis!

3. Re-cycle-me DIY

De Re-cycle-me DIY adventskalender is ook een hele originele. Met dit pakket maak jij je eigen adventskalender + nog 4 andere knutselwerkjes voor Kerst. Het bijzondere van deze adventskalender? Hij wordt gemaakt van afval dat je verzamelt. Samen met je kids recylce je dit afval tot de leukste knutselwerkjes. Leuk en meteen erg leerzaam. En wat is er nou leuker dan zelf geknutselde creaties met Kerstmis? Ik ben voor! Jij? Je bestelt hem hier voor maar €9,99.

re-cylce-me adventskalender

4. Al jaren hét cadeau voor Kerstmis: LEGO

Je gelooft het niet maar ook LEGO heeft een adventskalender. Er zijn zelfs verschillende varianten voor jongens en voor meisjes. Ik laat je er vandaag twee zien, die ik erg leuk vind. Ze zijn geschikt voor kids van 5-12 jaar. Ik vind deze echt origineel en alle cadeautjes die je vindt hebben met Kerstmis te maken. Je koopt ze voor €30. Gegarandeerd bijna een maand lang speelplezier! Heb jij meteen je handen vrij voor andere dingen;).

Voor de jongens – LEGO City
Met de adventskalender van LEGO City begint je nieuwe verzameling. Spaar jij al langer LEGO? Dan is dit een te gekke aanvulling op je set! Met elk deurtje van de adventskalender vind je weer een nieuwe verrassing. Is het een autootje of een speelfiguur? Vind jij de Kerstman? Maak de deurtjes open en je komt er vanzelf achter! Leuk en spannend tegelijk. Scoor jij dit leuke cadeau voor je LEGO fan? Klik hier.

LEGO city adventskalender

Voor de meisjes – LEGO Friends
Met deze adventskalender speciaal voor meiden vind je ook elke dag een verrassing. Maak elke dag een deurtje open en vindt leuke LEGO speelfiguurtjes. Misschien vind jij wel schattige diertjes, een kerstboom of wat dacht je van een sneeuwscooter? Verwen jou LEGO fan met de LEGO Friends adventskalender. Bestel hem hier.

LEGO friends adventskalender

5. The Ritual of Advent met Rituals

Hou jij ook zo van de producten van Rituals? Ik wel! Met de adventskalender van Rituals tel je wel heel relaxed af naar Kerstmis! Deze moest dus perse in de top 5, voor al die gestreste MessyMommy’s out there! Elke dag maak je een deurtje open en word je verrast met een klein maar fijn product van Rituals. Handig! Zo kun je heel veel verschillende producten van Rituals uitproberen. Wat is jou favoriet? De kalender kost €59,50. Niet de goedkoopste adventskalender dus. Maar als je je bedenkt dat de kalender producten bevat t.w.v. €115,00 dan is het zeker de moeite waard. Ga jij relaxt de Kerst in? Je koopt de Rituals adventskalender hier! Ook erg leuk als cadeau!

Rituals adventskalender

En? Zit er iets voor jou tussen? Fijne advent!