Select Page

Op vrijdag ochtend 11 mei was het dan eindelijk zover. Twee weken lang kwam jij, Sara, elke ochtend even bij mij in bed om te knuffelen. Elke ochtend vroeg je weer: “Mama, ben ik vandaag jarig?”. Wat is tijdsbesef toch moeilijk als je bijna drie jaar oud bent. Vrijdag kroop je net als alle andere dagen bij mij in bed, maar je vroeg niks. Tot je ineens besefte dat je “de vraag” nog niet gesteld had. “Mama, ben ik vandaag jarig?”. Je keek mij hoopvol en met grote puppie ogen aan. Eindelijk kon ik je vraag met een ja beantwoorden: “Ja Sara, vandaag ben jij echt jarig!”. Hoera! Wat was je blij! Snel aankleden en naar beneden, je verjaardag kon beginnen! Het werd een gezellige dag en zaterdag deden we het nog eens dunnetjes over met veel taart, cadeautjes en gezelligheid. Nog een jaartje en dan mag je net als je grote zus naar de basisschool.

Wat hebben we weer een leuk feestje gehad met veel lieve mensen, cadeaus, taart en gezelligheid. In deze blog verklap ik je welke taarten ik voor Sara maakte, welke cadeaus Sara kreeg en natuurlijk mogen de verjaardagsfoto’s ook niet ontbreken!

De taart – Bday? It’s all about the cake!

Stiekem had Sara met mama al pinterest afgestruind. Veel wijzer werd ik er echter niet van. Een bijna drie jarige wil elke dag wat anders. Uiteindelijk gingen we voor een flamingotaart en een meloentjes taart. Ik maakte de taarten allebei met een basisrecept voor biscuitbodem. Ik gebruik hiervoor altijd het recept van mijn favoriete inspiratiesite DeLeuksteTaarten.nl. Mijn favoriete recept voor de biscuitbodem vind je hier. Als vulling koos ik een chocolade ganache, voor de ene taart met witte chocolade, kokos en zomerfruit en voor de andere taart een ganache met donkere chocolade en zomerfruit. De botercrème, die ik gebruikte om de taart mee af te smeren, maakte ik met een kant en klare mix van Wilton, maar ook daarvoor vind je recepten op DeLeuksteTaarten.nl. De taartbodems bakte ik twee dagen van tevoren. Een dag van te voren, maakte ik de taarten af: vullen, afsmeren en decoreren. Het resultaat?

MessyMommy presents – De flamingotaart

Flamingotaart - sara drie jaar - taart

MessyMommy presents – De meloentaart

Meloentaart - sara drie jaar - taart

The ultimate, crowd pleasing cake hack

Ook maakte ik nog deze “the ultimate, crowd pleasing cake hack”, een snelle plaatcake met verschillende smaakjes. Simpel en super lekker! Ook hiervoor gebruikte ik het basisbiscuitbeslag van DeLeuksteTaarten.nl.

Sara haar Cadeaus

Bij een verjaardag horen natuurlijk ook cadeaus. Toch vind ik het voor Sara altijd een beetje moeilijk. Sara speelt heel veel, maar vaak niet met speelgoed. Geef haar maar reclamefolders, bakjes en pollepels en ga zo maar door. Toch zijn er wel een heel aantal dingen die ze wel erg leuk vindt. Ik maakte dus een lijstje op www.lijstje.nl. Nieuwsgierig met welke cadeaus Sara verwend is? Hier een kleine greep uit het assortiment!

Nijdam Flipgrip-board – Skateboard – 22.5 inch

Rond Sara haar verjaardag, was mijn schoonmoeder uit Polen twee weken lang bij ons op bezoek. Bijna elke dag ging ze met de meiden naar de speeltuin. Op een dag lag er een klein skateboard bij de speeltuin en Sara zag haar kans schoon. Ze speelde er ruim een half uur mee en wou eigenlijk niet mee naar huis. Mooi, dacht mijn schoonmoeder, want nu had ze meteen een leuk idee voor de verjaardag van Sara! Na wat research kochten mijn schoonouders dit super stoere meiden flipgrip-board skateboard van Nijdam!

Nijdam Flipgrip-board - Skateboard - 22.5 inch - sara drie jaar - cadeaus

Het skateboard is gemaakt van een soort rubberachtig plastic, met een reliëf erin voor extra grip. Wat was Sara blij met haar cadeau!
Is het ook iets voor jou? Je shopt het skateboard hier bij bol.com!

Trunki de Ride-On Zebra kinderkoffer

Zowel papa “tata” Sebastian als ik zelf heeft familie in het buitenland. Wij gaan dan ook vaak op pad om onze familie te bezoeken. Van mijn ouders, opa en oma, kreeg Sara een Trunki. Trunki is een kinderkoffer op handbagage formaat. Het is niet zomaar een kinderkoffer! Trunki is namelijk ook om mee te spelen… Kijk maar eens naar dit filmpje:

Is het niet fantastisch leuk? En ook nog eens handig, want met het trekkoord, kun je de kids lekker voortslepen als je helemaal naar gate 21 moet op Schiphol;). Vanaf nu is Zebra Zimba dus onze nieuwe huisgenoot. Los van dat het een super handige koffer is, is het ook gewoon superleuk om gewoon zo mee te spelen!

Trunki de ride-on zebra kinderkoffer - sara drie jaar - cadeaus

Leuk detail! De doos waarin Trunki geleverd wordt, kun je ombouwen tot stalletje voor je trunki! Niet alleen over de koffer is dus nagedacht. Je shopt trunki hier bij bol.com!

Grote meid? Groot bed!

En dan is er nog het cadeau van papa (tata) en mama. Sara is al zo een grote meid, dat het tijd wordt voor een nieuw bed. Heel toevallig kreeg ik ook een mailtje in mijn inbox van emob.nl, een online meubelwinkel met heel veel keuze aan kinderbedden. Emob benaderde mij voor een samenwerkingsverband, waarbij ik een product mag testen! Kwam dat even mooi uit. We legden zelf wat centjes bij en zochten een mooi bed uit voor Sara. Het werd het emob kajuitbed Thomas. Een mooi wit houten bed met opberglades en een uitschuifbaar extra matras.

We moeten het bed nog bestellen, maar met mijn schoonmoeder op visite en een feestje voor Sara, zou het allemaal wel veel in één keer zijn. We gaan komend weekend eerst nog genieten van een lang weekend in Polen. Daarna krijgt Sara eindelijk haar grote bed! Hierbij alvast een preview! Uiteraard volgt er nog een uitgebreide product review, waarin ik ook nog mijn keuze voor dit bed zal toelichten!

emob kajuitbed thomas - sara drie jaar - cadeaus

Klik hier om naar de productpagina van het emob kajuitbed Thomas te gaan!

Please smile for the camera!

En dan nu nog wat leuke kiekjes van Sara haar verjaardag! Wat hebben we genoten.

Rond twee uur arriveerde de visite. De kids waren al snel op de trampoline te vinden.

Trampoline springen - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

Als de meeste mensen er zijn is het tijd voor taart en kaarsjes uitblazen! Papa (tata) helpt een handje.

Sara en taart - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

Ook grote zus Nina mag nog een keer de kaarsjes uitblazen.

Nina en taart - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

Sara showt trots haar skateboard aan iedereen.

Sara Nijdam Skateboard - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

Eerst in sjeest ze door het huis en later maakt ze een rondje door de wijk. Is ze niet stoer?

Sara nijdam skateboard2 - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

We sluiten de dag af met een bbq en dit keer niet met vlees maar met vis! Super makkelijk en lekker. Gewoon de forel even met zout en peper insmeren, wat citroen erin en wat peterselie. Even in aluminiumfolie wikkelen en 10 minuten op beide kwanten op de bbq grillen. Smullen maar! bbq forel - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

En dan is het bedtijd… Maar niet voordat we de nieuwe bedtent hebben opgezet (lees uitgevouwen). Is hij niet schattig? Je shopt hem bij HEMA!

Sara en Nina bedtent - Cadeaus, taart en gezelligheid - Sara 3 jaar

Oogjes dicht, snaveltjes toe… We gaan naar dromeland!

Meer lezen van Sara als 3 jarige? Lees dan mijn brief aan Sara.