Select Page

Ruim twee weken radiostilte, blogstilte, what ever. Geen nieuwe blogs en nauwelijks een Facebookberichtje. Misschien wel een verademing voor jullie;). Ik heb een goede reden, ik was op werkvakantie. Huh? Werkvakantie? Ja, die luxe heb ik met mijn baan in de online sector en een hele fijne en flexibele werkgever. Ik had mij voorgenomen in die twee weken keihard te trainen en veel blogs te schrijven. Toen het eenmaal zover was dacht ik, fuck it! Niet omdat ik geen zin had, ik wou denk ik onbewust gewoon rust. Dus nam ik mijn “werkvakantie” heel letterlijk. Ik werkte mijn uren en soms een beetje meer en daarna had ik vakantie. Just me, de kids en het zwembad.

Tijdens mijn twee echte vakantieweken die aan mijn werkvakantie vooraf gingen, had ik weer een klassieke keelontsteking (the worst ever). Ik wist ‘s nachts soms niet meer hoe ik het had en had allemaal witte puntjes in mijn keel. Toen ik op het punt stond een dokter te bezoeken, werd het gelukkig net iets beter. Het begon gewoon echt op dag één van mijn vakantie. Typisch iets voor mij, want zodra het vakantie is ben ik ziek. Dit is mij al zo vaak overkomen en er zijn vast meer (werkende) mama’s die dat herkennen! Op dat moment hoeft namelijk niet alles door te gaan en dan slaat het toe. Of het nou een buikgriepje is of meer iets in de trant van verkoudheid en koorts, ik denk dat ik de meeste varianten gehad heb. Gelukkig stond het mijn vakantie niet echt in de weg. Dat was tijdens de wintersport wel anders (Lees: Zat bijna drie dagen op de wc, terwijl de rest ging skiën, sleeën of spelen in de sneeuw). Dit keer was ik alleen wat meer moe. Heerlijk dus om daarna nog even twee weken niet terug te hoeven naar de dagelijkse sleur. Even niet tien balletjes in de lucht houden. Even geen multi-tasken. Alleen het hier en nu.

Als ik werk dan werk ik en als ik vrij ben dan ben ik vrij. Je denkt nu vast al: “Ja duhhh”. Voor mij en ik denk voor veel mama’s en ook papa’s is dat niet zo vanzelf sprekend. Als ik normaal werk dan denk ik alweer aan wat we die avond eten, dat ik de kids moet halen, aan de stapel was die ik nog op moet vouwen terwijl ik eigenlijk wil sporten. Keuzes maken, prioriteiten stellen. Tijdens mijn werkvakantie: HELEMAAL NIKS. Alleen mijn werk, een beetje tijd voor mijzelf en vooral lekker lol maken met de kids. Lekker knuffelen en gewoon de tijd hebben voor elkaar en ook zelf lekker even achterover leunen. Bijkletsen met familie, blogjes van anderen lezen, zwemmen, zonnen en asociaal netflixen als het even kan. Ik kan je zeggen dat dit wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar is. Ik voel me als herboren, heb er weer zin in.

De ideetjes voor nieuwe blogs stromen als een waterval door mijn hoofd. Ook wil ik meer structuur aanbrengen in mijn blogs, misschien wat veranderingen op MessyMommy.nl. En ik heb goed nagedacht over hoe ik mijn (vrije) tijd wil indelen en wat voor mama ik voor mijn kinderen wil zijn. Ik zit vol goede moed en kan er weer even tegen! Blogjes, here they come!

Ps. Nog even een kiekje van mijn uitzicht op de tuin bij mijn werkvakantieadresje. You get me, right?

Uitzicht werkvakantie: Zwembad in de tuin

Foto’s: MessyMommy en Pixabay