Select Page

Op 24 en 27 november is het zover: Black Friday en Cyber Monday. Gaat er bij jou al een belletje rinkelen? Als ik nou zeg: “shoppen en korting bij heel veel winkels en webshops”? Oh ja! Maar hoe zat het ook alweer precies? Waar komt het eigenlijk vandaan? Black Friday staat op de stoep gevolgd door Cyber Monday. De uit Amerika overgewaaide hype, wint ook terrein in ons kikkerlandje. In deze blog vertel ik je meer over Black Friday en Cyber Monday. Ik geef je ook vast een lijstje met shops, die dit jaar te gekke acties hebben. Lees je mee?

Black Friday
Wat is het precies? Waar komt het vandaan? Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving. Thanksgiving is een nationale feestdag in Amerika en Canada. Op die dag danken de mensen voor de oogst en al het goede. Thanksgiving wordt door de Amerikanen gevierd op de vierde donderdag in november. Het weekend dat volgt, wordt gezien als een echt familieweekend. De vrijdag wordt gebruikt voor de eerste Kerstinkopen. Winkels spelen hier slim op in en komen met te gekke acties, mega kortingen en super deals. Misschien heb je er wel eens beelden van gezien. In Amerika lopen mensen de winkels en elkaar letterlijk plat. Niet alleen fysieke winkels, ook online shops liften mee op de Black Friday trend. Maar euh, hoe zit het dan met Cyber Monday? Best een beetje verwarrend hè!

Cyber Monday
Stiekem deden er dus al een hoop online shops mee aan Black Friday. Als tegenbeweging van Black Friday, werd de maandag na Black Friday uitgeroepen tot hét moment voor te gekke acties, mega kortingen en super deals voor online shops. Inmiddels loopt het allemaal een beetje door elkaar. In Nederland zijn het voornamelijk online shops die zich  met Black Friday en Cyber Monday bezighouden. Veel online shops maken er zelfs een Cyber Weekend van, waarbij de acties ook op de zaterdag en zondag tussen Black Friday en Cyber Monday gelden.

black friday cyber monday shoppingbags

Tips voor de beste deals
De dure decembermaand komt er weer aan. Eerst Sinterklaas en daarna Kerst. Dé tijd voor gezelligheid, eten en cadeautjes niet te vergeten. Heel handig, als je die cadeautjes met een mooie korting kunt shoppen toch? Oké, de kortingen zijn niet zo spectaculair als in Amerika, toch kun je een hoop besparen. Bereid je dus goed voor!

 

Maak vóór Black Friday en Cyber Monday alvast een shoppinglijstje. Schrijf vooral ook de prijzen op van de producten waar je in geïnteresseerd bent. Het klinkt mooi, al die te gekke acties, mega kortingen en superdeals. De aanname is, dat op Black Friday en Cyber Monday de beste deals gescoord kunnen worden. Dit blijkt echter lang niet altijd het geval. Veel shops geven korting op specifieke producten of productgroepen.  In sommige gevallen worden producten zelfs als aanbieding aangeprezen, maar is de prijs gewoon hetzelfde. Trap er niet in, wees goed voorbereid. Ben je uit op iets specifieks? Doe dan alvast wat vooronderzoek in de week voor het Cyber Weekend.

Bij welke online shops scoor ik mijn deals in 2017?
Steeds meer online shops gaan mee in de Black Friday en Cyber Monday hype. Ik zet een aantal grote shops voor je op een rijtje. Deze online shops hebben mooie acties beloofd voor Black Friday, Cyber Monday en/of het hele Cyber Weekend.

Black Friday Cyber Monday - coolblue Black Friday Cyber Monday - HEMA Black Friday Cyber Monday - c&a
Black Friday Cyber Monday - Mediamarkt Black Friday Cyber Monday - bol.com Black Friday Cyber Monday - Hunkemoller
Black Friday Cyber Monday - sarenza Black Friday Cyber Monday - asos Black Friday Cyber Monday - groupon
Black Friday Cyber Monday - IetsGezond

Zit jouw favoriet ertussen? Noteer dan 24 t/m 27 november in je agenda! Shoppen maar!

Psssst! Kun je niet wachten en wil je direct een kijkje nemen? Klik op het logo en bezoek je favoriete shops!

Bron foto’s: MessyMommy, Nicole De Khors en Pexels