Select Page

Wat trekken we deze zomer aan op het strand of aan het zwembad? Een badpak of bikini? Het is een vraag die voor mijn gevoel 80% van vrouwelijk Nederland bezighoudt. Stiekem best een uitgemolken onderwerp dus. Ik kom het in elk geval overal tegen. Waar de één roept: Ik mag gezien worden! Voelt de ander zich veiliger met een badpak of tankini. Ik vind dat je vooral moet doen wat goed voelt! En ik weet ook dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Hoe je die keuze dan wel maakt? Mijn wasmachine maakte de keuze voor mij!

Zelf ben ik inmiddels wel zo ver dat ik gewoon in een bikini naar het strand ga. En nee ik ben niet strak en afgetraind, maar ik heb mijzelf wel min of meer geaccepteerd zoals ik ben. Vlak na mijn eerste bevalling was dat wel anders. Tijgerstrepen en een enorme hangbuik (zo eentje die flappert als je iets te snel de trap op rent) waren het resultaat. Gelukkig is dat nu echt een stuk minder. De striae wordt veel lichter en die hangbuik heb ik, na lange tijd dagelijks heel hard met olie gemasseerd te hebben echt een heel stuk doen slinken. Sinds il aan bootcamp en intensity doe, is het ook nog weer een stukje beter geworden. Ik kan in elk geval weer zonder geflapper de trap op rennen;).  Toch voel ik mij op sommige dagen prettiger in een badpak. Zeker in een zwembad, waarbij je best blij bent als de boel op zijn plek blijft als je samen met je kids in het water springt.

Sinds lange tijd waren wij weer eens in het zwembad. Onze meiden zijn echt twee waterratjes en mijn man en ik zijn ook wel voor een goeie zwempartij te porren. Ik koos voor mijn badpak en trok dat na lange tijd weer eens aan. Stiekem was ik best wel even blij verrast hoe mooi hij nu eigenlijk zat. Meteen dacht ik aan die tientallen artikelen die ik al gelezen had. Wat wordt het deze zomer voor mij? Badpak of bikini? Waar ik vorig jaar toch echt voor de bikini ging, besloot ik meteen dat ik mijn zwempak toch ook in zou pakken voor de zomervakantie. Dan kon ik ter plekke beslissen wat ik aan zou doen.

Mijn zwempak en ik
Ik kreeg mijn mooie Sunflair badpak vlak nadat ik van mijn eerste kindje bevallen was. Ik was flink aangekomen, was al nooit superslank en durfde me niet meer in bikini te vertonen. Toch wou ik heel graag met mijn kleine meisje gaan zwemmen. Ik was bijna jarig en dus sleurde mijn moeder mij mee naar een lingeriezaak waar ze echt supermooie (en je snapt het al, super dure) badmode verkochten. Bij binnenkomst vroeg de verkoopster meteen: “Badpak of bikini?” Ik beantwoorde haar vraag natuurlijk met badpak. Stiekem dacht bij mijzelf: Hut zie je dat niet? Ik durf mijn jas nauwelijks uit te doen, denk je serieus dat ik voor een bikini kom? Je snapt het al, ik was toen niet op mijn allerbest. Na drie badpakken zakte de moed al in mijn schoenen. Toen ze echter met badpak nummer vier kwam, was ik blij verrast. Ja, hier durfde ik mij wel in te vertonen! En zo kwam ik aan mijn mooie, luxe badpak. Stiekem had dat badpak dus best een speciale betekenis. In de bikini’s die ik toen nog had, was ik zeker niet naar het zwembad gegaan!

Badpak of bikini?
Badpak of bikini: Mijn wasmachine maakte de keuze.Terug naar vandaag… Eenmaal thuis van een heerlijk middagje zwemmen, gooide ik meteen alles in de wasmachine. Ik koos voor een kort handwasprogramma, 30 graden en weinig centrifugeren. Met mijn badpakje kon ik niet voorzichtig genoeg zijn. Toen het wasje klaar was en ik het op wilde hangen werd de keuze badpak of bikini ineens een stuk makkelijker. Ja, mijn wasmachine at af en toe sokken, maar hoe kon ik nou weten dat hij een hap zou nemen uit mijn favoriete zwemitem? Er zaten verdorie vijf Primark shirts bij diezelfde was en dan moet hij mijn badpak hebben? HET BADPAK? Heel even stond het huilen mij nader dan het lachen, maar ik probeerde er maar snel de humor van in te zien. Ik overwoog nog even een blog met de kop: Gebeten door een haai! Toch maar niet. Voor mij dus een bikini deze zomer! En mijn kapotte badpak? Dat bewaar ik toch nog even:).

Bron foto’s: MessyMommy en Pixabay