Select Page

Aanstaande donderdag fietst mijn broertje de Alpe d’HuZes voor het KWF. Dit jaar verloren hij en zijn teamgenoten hun voetbalmaatje aan kanker. Samen begonnen ze aan dit avontuur, het beklimmen van de Alpe d’Huez. De “Helden van 4” gaan de strijd aan. De strijd met zichzelf en de strijd tegen kanker. Samen doen ze er alles aan om kanker de wereld uit te helpen of beter gezegd de wereld uit te trappen. Ook ik maakte kanker dit jaar van dichtbij mee. Meer hierover en meer over de Alpe d’HuZes in deze blog!

Wat is de Alpe d’HuZes?

De Alpe d’HuZes is een actie van KWF Kankerbestrijding. Deelnemers beklimmen de Franse berg Alpe d’Huez. Dit kan wandelend, hardlopend en fietsend. Vooraf aan het evenement werven de deelnemers zoveel mogelijk sponsoren. Zo zamelen ze zo veel mogelijk geld in voor KWF Kankerbestrijding. De afgelopen jaren werd er met de Alpe d’HuZes al 150 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt voor onderzoek, zodat steeds minder mensen aan kanker overlijden. Wil je weten wat er precies met de opbrengsten gebeurd? Kijk dan hier voor een duidelijke uitleg. Draag je steentje bij als deelnemer aan een actie als Alpe d’Huez of als sponsor en donateur, want er is hoop…

Alpe d’HuZes facts; datum en afstand

In 2018 vindt de Alpe d’HuZes plaats op 7 juni. Een beklimming is een flinke sportprestatie. Daar gaan maanden lang trainen aan vooraf. De berg is 13,5 km lang, valt mee toch? Maar niet als je bedenkt dat daarin ongeveer 1100 hoogtemeters in zitten. En als helemaal niet als je niet één keer maar tot wel zes keer de Alpe wilt beklimmen. Mijn broertje en zijn team hebben er al maanden aan fietstochten, trainingschema’s en voedingsschema’s op zitten. Niet niks dus! Gaan ze de Alpe zes keer beklimmen? Ik ben heel benieuwd!

Ken je iemand die je graag wilt volgen of ben je gewoon nieuwsgierig? Op deze pagina’s volg je het allemaal! Van webcam’s tot foto’s en van start- tot finsihfilmpjes.

Alpe d’HuZes deelnemers en sponsoren

Klinkt leuk, meedoen aan de Alpe d’HuZes. Toch houdt het nog niet op met een goed trainingsschema, oneindig afzien en veel tijd investeren. Je moet ook nog sponsors zoeken! Bedrijven, particulieren en dan nog alle initiatieven die speciaal voor de Alpe d’HuZes in het leven geroepen worden!

De Helden van 4 bedachten een aantal toffe acties om hen sponsorbedrag te doen stijgen. Zo hebben ze auto’s gewassen, een kroegenavond gehouden en een pizza avond waarbij de opbrengsten natuurlijk allemaal naar het team gingen. De teller van hun team staat op dit moment al op €52.000 en ze haalden zelfs het regionale nieuws (zie hier). Petje af!

Ineens kwam kanker heel dicht bij

Waarom heeft de deelname aan de Alpe d’HuZes voor mij een extra betekenis?

Kanker, wat is het toch een nare ziekte. Voor het teammaatje van mijn broertje mochten de behandelingen niet meer baten. Toch betekent de ziekte lang niet altijd meer meteen het “worst case” scenario. Er is hoop en dat maakte ik van dichtbij mee. Mijn schoonmoeder werd vorig jaar rond dezelfde tijd als het teammaatje van mijn broer gediagnosticeerd met kanker. Voor het eerst kwam het echt heel dichtbij. Op een afstandje is het erg, maar van zo dichtbij besef je pas wat het echt betekent. Een operatie, de chemokuur en al het nare wat erbij komt kijken volgde. Om over de psychische inslag bij de patiënt maar ook bij familie en vrienden nog niet eens te praten.

Gelukkig won mijn schoonmoeder het wel van de kanker en is ze een jaar later schoon verklaard. Wat waren we blij en wat is het goed dat ze er bij haar zo op tijd bij waren en dat de behandelingen zo goed aansloegen. Dat is waarom ik donderdag zal duimen. Duimen voor alle deelnemers aan de Alpe d’HuZes, duimen voor alle kankerpatiënten en hun familie en vrienden. Want waar kanker is is ook hoop. Kijk haar stralen met twee van haar kleindochters!

Alpe d'HuZes KWF - Kanker er is hoop

Wil jij ook je steentje bijdragen? Steun dan hier de helden van 4 en daarmee het KWF!
En misschien geef jij je volgend jaar wel op voor de Alpe d’HuZes 2019? Samen trappen we kanker de wereld uit! Opgeven is geen optie…

Slotwoord

Geen lang gezwets, geen emotioneel geblaat:
Roland jij bent een topper!
Ain’t no mountain high enough;). GoGoGo!

Alpe d'HuZes KWF - Roland

Liefs van je trotse zus