Select Page

Nee, niet die voor in het zwembad. Ik bedoel de zwembandjes die overal mee naartoe gaan. Die van mij in elk geval wel. Als de winter begint lijkt het wel of mijn oerinstinct me ergens inhaalt. Er moet gehamsterd worden! Het resultaat: extra kilootjes en florerende zwembandjes. In de winter kun je ze tenminste nog verstoppen onder oversized fashionable kleding. Maar ja, dat is in de zomer wel anders. Als het zonnetje dan steeds vaker schijnt, moet het weer gebeuren. 1 april (geen grap) besloot ik het roer weer drastisch om te gooien. Ik ga afvallen! Om een vliegende start te maken koos ik voor het 7 Day Diet van Body & Fit.

Geen ontkomen aan

Na het lezen van meer dan 100 goede reviews, direct op de bestelknop gedrukt. Als kers op de taart: gratis incentives bij de bestelling. Tja, dan klopt mijn shoppinghart toch even sneller. Vandaag besteld en morgen in huis. Geen excuses meer, aan de slag! Het afvallen kan beginnen.

Zo gezegd zo gedaan

De volgende dag had ik het pakket al in huis: een alles-in-één pakket voor 7 dagen met shakes, vitamines, drinks, repen en jawel PANNENKOEKEN als avondeten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de handige omschrijving kun je snel op weg. Het enige dat je nog in huis hoeft te halen zijn verse groentes en wat fruit.

1. Ontbijt:

Even het poeder afwegen, water erbij en shaken maar. Met de blender heb je het binnen een minuut klontjesvrij. De smaak (vanille)? Helemaal prima en supersnel klaar! Ook de capsule met vitamineboost slik je zo weg. Zo snel heb ik nog nooit ontbeten.

2. Tussendoortje:

Fruit! Op mijn werk hebben we altijd vanalles dus ik maak er een lekkere fruitsalade van. Thuis even snel een appel of een peer. Supersimpel!

3. Lunch:

De Smart Protein Drink. Het is inderdaad wel “smart” want je spoelt ze zo weg. De smaak vond ik wel een dingetje. Toen ik het pakket opendeed en koffie zag, dacht ik he bah. Ik ben niet echt een verfent koffiedrinker en dat 7 dagen als lunch? Als je ze los besteld kun je de smaak kiezen. Toch maar even proeven en wat denk je? Prima te doen! Het deed met aan ijskoffie denken, nou dat lust ik wel als lunch! Een lekkere salade met verse groente erbij, je kunt eindeloos varieren.

4. Tussendoortje:

Een Smart Bar. Het geluksmomentje van de dag. Het is eigenlijk net een snicker, dus mij hoor je niet klagen.

5. Avond:

Twee pannenkoeken met 200 gram groente. Ik maakte gewoon een stapeltje pannenkoeken van de pannenkoekenmix en pakte er dan elke dag 2. Even wat groente roerbakken en je hebt in no-time een heerlijke wrap. Nog honger? Dan mag je nog een bakje fruit en ook groente kun je onbeperkt eten. Hallo snoeptomaatjes, worteltjes en komkommer.

Volhouden?

De eerste dagen was het even afzien. Tja ik had sinds de wintersport aan een stuk door gehamsterd. Kleine porties eten was dus even wennen. Elke keer als mijn buik zegt: eten, dan houd ik mijzelf voor, dat op dat moment echt aan het afvallen ben. Alsof je de kilo’s voelt verdwijnen. Vanaf de derde dag ging het als vanzelf. Wel had ik na een pittige bootcampworkout een beetje extra nodig. Even een extra banaantje door de kwark en klaar.

Het resultaat:

Ik was wel nieuwsgierig hoe hard het zou gaan. In product reviews kon ik daar weinig over vinden. Ik heb expres een week niet op de weegschaal gegaan en was blij verrast met het resultaat: In 7 dagen 3,5kg afgevallen! Wie hoe, als sneeuw voor de zon!

Hoe verder? Met het 7 Day Diet krijg je per dag 950 kcal binnen. Voor de lange termijn is dat natuurlijk te weinig. Ik vond echter wel veel elementen uit het dieetplan erg makkelijk. De Low Calorie shakes heb ik direct weer besteld en daar ontbijt ik nu bijna dagelijks mee. Tussen de middag wissel ik af met salades, wraps met tonijn of kip, rijstwafels en ‘s avonds beperkt koolhydraten + vlees/vis en groente. Ook het bakje kwark hou ik erin. Vooral als ik gesport heb is het een lekker extraatje. En de Smart bars… Tja dat is mijn nieuwe verslaving! Zo lekker! Ook die meteen weer besteld! Ik kijk er elke dag naar uit.

 

Andere dieetplannen

Er zijn op Body en Fit ook andere, uitgebreidere dieetplannen te vinden. Ik vind het super fijn als je een handleiding hebt voor het afvallen. Je wijkt dan ook minder snel van je patroon af. Een vriendin bestelde het 30-dagen Beach Body proof dieet. Heerlijke uitgebalanceerde recepten en naar verhouding niet duur. Ik ben om! Dag zwembandjes, hallo bikini! Nu nog volhouden…

Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje bij Body en Fit: Klik hier!

Met een dieet alleen kom je er niet. Sporten is ook heel erg belangrijk als je langdurig wilt afvallen. Nieuwsgierig naar wat voor sport ik doe?

Lees meer over mijn zoektocht naar een nieuwe sport:
Tijd voor een nieuwe sport
Tips om kinderen (gezond) te laten eten? Lees mijn gastblog:
Eten leuk maken voor je kind doe je zo!